Kore Kültür Merkezi, 20 Temmuz tarihinde 13. Kore Mutfağı Yarışması'nı, 'Kore’nin Fermente Gıdalarını Kullanarak Kore Mutfağı' temasıyla düzenledi. Yarışmaya 9 finalist ve 100’den fazla seyirci katıldı. Kore Kültür Merkezi'nin açık hava sahnesinde gerçekleştirilen etkinlik, büyük bir ilgi ve heyecanla takip edildi.

Heyecan Dolu Bir Yarışma Oldu

Yarışma kapsamında 9 katılımcı, kendi hazırladıkları yemekleri pişirirken heyecan dolu bir rekabet sergiledi. Katılımcılar, hazırladıkları doenjang jjigae (fermente soya fasulyesi çorbası), bulgogi (marine edilmiş et), bibimbap (karışık pilav) ve dakbokkeumtang (baharatlı tavuk güveci) gibi yemekler hakkında jüri üyelerine açıklamalarda bulunarak Kore mutfağına olan bilgi ve tutkusunu gösterdi.

Kazananlar Açıklandı

Yarışma sona erdikten sonra kazananlar açıklanmaya başlandı. Yarışma alanında derin bir sessizlik hâkim oldu ve her kazananın ismi açıklandığında katılımcıların yüzlerinde sevinçle üzüntü bir arada yaşandı. Kore Kültür Merkezi Genel Müdürü Jeon Seungcheol, birincinin ismini okuduğunda birinci olan Elif Şimşek, şaşkınlığını yatıştırmak için elini göğsüne koyarak birincilik sevincini yaşadı.

Yarışmada birinci olan Elif Şimşek, “Her zaman Kore kültürüne ilgi duydum. Özellikle Kore mutfağına ilgi gösterir ve evde Kore yemekleri pişirirdim. Bugün birinci olduğum için hem şaşkın hem de çok mutluyum,” diyerek kazandıktan sonra duygularını ifade etti.

Kore Kültür Merkezi Genel Müdürü Jeon Seungcheol, yarışmanın amacını şu sözlerle dile getirdi: “Kore Yemeği Yarışması’nın düzenlenmesinin amacı, kültür-sanat yoluyla iletişim ile empatiyi temel alarak Kore ve Türkiye arasındaki yakın ilişkiyi daha da güçlendirmektir. Kore’nin Fermente Gıdaları Hazırlama Kültürü’nün UNESCO İnsanlığın Somut Olmayan Kültürel Mirası Listesi’ne dahil edilmesinin, Kore'yi aşarak dünya çapında tanınan bir Kore kültürü içeriği olarak yer bulmasını diliyoruz.”

Bozulan Şarj Kablosunu Onarmak Artık Çok Kolay! Bozulan Şarj Kablosunu Onarmak Artık Çok Kolay!
Muhabir: Sevda Ecem