Kore Kültür Merkezi, 2 Eylül Pazartesi günü kapılarını “Saygı Duyulan Baba” sergisiyle açtı. Sergi, 20 Eylül Cuma gününe kadar Kültür Merkezi’nin sergi salonunda ziyaret edilebilecek. Kore Kültür Merkezi ve Chilgok Sanat Merkezi iş birliğiyle hazırlanan sergide, Kore çağdaş sanatının 22 eseri sanatseverlerle buluştu.

Chilgok Sanat Merkezi Başkanı Seo Se Seung ile birlikte Kwon Ki-taek, Kim Kyeol-soo, Noh Yeol ve Shim Hong-jae gibi ünlü sanatçıların koca, baba ve erkek figürlerini çağdaş sanat diliyle yorumladığı eserler sergide yer aldı. Özellikle, Türkiye'nin kurucu lideri ve ilk cumhurbaşkanı Mustafa Kemal Atatürk’e adanan eser, ziyaretçilerde büyük bir etki bıraktı.

Açılış töreni, sanatçı Shim Hong-jae'nin "Atatürk'ün İzleri" performans sanatıyla başladı. Türkiye Cumhuriyeti'nin 101. yılı anısına yapılan bu performans, Türk halkının, Atatürk’ün izinden giderek bağımsızlık mücadelesinde attığı adımları simgeliyordu.

Ülke genelinde hava durumu: Bugün yağış beklenmiyor Ülke genelinde hava durumu: Bugün yağış beklenmiyor

Chilgok Sanat Merkezi Başkanı Seo Se Seung, açılışta yaptığı konuşmada, “Saygı Duyulan Baba” sergisini Kore Kültür Merkezi'nde sergilemekten büyük onur duyduğunu belirterek, katılımcılara sevgi dolu bir aile ortamında babalarını saygı ve sevgiyle anmalarını diledi.

Kore Cumhuriyeti Büyükelçisi Yeondoo Jeong ise konuşmasında, "Bu sergi, Kore çağdaş sanatı aracılığıyla baba figürüne dair derin düşüncelere dalmak için önemli bir fırsat sunuyor. Umarım, Kore ve Türkiye arasındaki ilişkiler sanat aracılığıyla daha da derinleşir" ifadelerini kullandı.

Muhabir: Sevda Ecem