25 Haziran Kore Savaşı'nın 74. yıldönümü, Kore Kültür Merkezi tarafından Hatay'da, Kore- Türkiye Dostluk Kenti'nde düzenlenen özel bir etkinlikle anıldı. Hatay Valiliği ve AFAD'ın iş birliğiyle gerçekleştirilen Kore Kültür Günü etkinliği, binin üzerinde depremzedenin katılımıyla başarıyla tamamlandı. Kore'nin Türkiye'ye tarihi minnettarlığını ve kültürel bağlarını pekiştirmeyi amaçlayan bu etkinlik, depremzedeler için umut ve moral kaynağı oldu.

Etkinlikte, Kore'nin geleneksel yelpaze dansı ve modern K-pop dans gösterileri büyük beğeni topladı. Katılımcılar ayrıca, kraliyet tteokbokkisi ve tavuk popcorn gibi otantik Kore yemeklerini deneyimleme şansı buldu. Hatay Vali Yardımcısı Doğkan Mızrak, Kore'nin geçmişteki yardımları unutmayıp bugün depremzedelere değerli zamanlar sunmasından ötürü teşekkürlerini iletti.

Etkinlik katılımcılarından Elif Gaye Dinçel, Kore'nin geleneksel yelpaze dansının güzelliğini ve bulgogi içindeki tteok'un (pirinç keki) hoş dokusunu övgüyle anlattı. Bu kültürel etkinlik sayesinde Kore hakkında daha fazla bilgi sahibi olduğunu belirtti.

Kore Kültür Merkezi Genel Müdürü Jeon Seungchul ise, gelecekte Kore ve Türkiye arasında kültür ve sanat yoluyla daha yakın bir dostluk ve iş birliği ilişkisi kurulmasını umduğunu ifade etti. Bu özel gün, iki ülke arasındaki tarihi ve kültürel köprüleri güçlendirirken, deprem sonrası iyileşme sürecine de katkıda bulundu.

Yeşilçam efsanesi Filiz Akın yeniden hastaneye kaldırıldı! Son fotoğrafı sevenlerini üzdü! Yeşilçam efsanesi Filiz Akın yeniden hastaneye kaldırıldı! Son fotoğrafı sevenlerini üzdü!

Muhabir: Haber Bülteni