KOSGEB'in Girişimci Destek Programı kapsamında, 2024 yılı 2. Çağrı başvuruları 1 Ağustos'ta başlıyor ve 30 Ağustos'a kadar devam edecek. "KOSGEB Girişimcilerini Seçiyor" mottosuyla başlatılan program, girişimcilerin projelerini sunmalarına ve yeni kurulan işletmelerin sürdürülebilirliğini sağlamalarına destek olmayı hedefliyor.

2024-2028 stratejileri doğrultusunda, KOSGEB Girişimci Destek Programı üst limitini 375 bin TL'den 2 milyon TL'ye çıkardı. 2024 yılı 1. Çağrı başvuruları 10 Mayıs-28 Haziran tarihleri arasında yapılmış ve 3380 girişimci başvurmuştu. Bu başvurulardan 984 girişimci, 1-15 Ağustos tarihleri arasında jüriler karşısına çıkacak.

İş Geliştirme Desteği Sağlanacak

İş Geliştirme Desteği kapsamında, girişimcilere 1,5 milyon TL üst limit dahilinde yüzde 80 destek oranıyla geri ödemeli destek sağlanacak. Ayrıca, girişimcinin genç, kadın, engelli, gazi veya birinci derecede şehit yakını olması durumunda destek üst limitine 150 bin TL daha ekleniyor.

Alkollü içeceklere bir zam daha! Alkollü içeceklere bir zam daha!

Birçok Gider Desteklenecek

Destek kapsamında işletmelerin personel giderleri, makine-teçhizat ve kalıp giderleri, yazılım giderleri ve hizmet alımı giderleri (eğitim, danışmanlık ve yönderlik, belgelendirme, test ve analiz, pazarlama, tasarım, sınai mülkiyet hakları giderleri) destekleniyor.

Destek Verilen Sektörler:

NACE Rev. 2'ye göre "İmalat, Telekomünikasyon, Bilgisayar Programlama, Danışmanlık ve İlgili Faaliyetler, Bilgi Hizmet Faaliyetleri, Bilimsel Araştırma ve Geliştirme Faaliyetleri" sektörlerinde faaliyet gösteren işletmeler bu destekten yararlanabiliyor.

Ödeme 36 Ay Sonra Başlayacak

Geri ödemeli destekler için herhangi bir faiz ve komisyon uygulanmayacak olup, işletmelerin geri ödemeleri 36 aylık program süresi sonunda başlayacak.Girişimciler, 30 Ağustos son başvuru tarihini kaçırmadan başvurularını yaparak bu büyük fırsattan yararlanabilirler.

Muhabir: Sevda Ecem