Son dönemde artan kira fiyatları ve ev sahibi-kiracı anlaşmazlıkları, kiralık ev arayışında olan avukatları da zor durumda bıraktı. Özellikle ev sahiplerinin bazı meslek gruplarına, özellikle avukatlara karşı temkinli yaklaştığı gözleniyor.

KİRA ARTIŞLARI VE DAVA SAYISINDAKİ YÜKSELİŞ

Son 3 yılda yaşanan keyfi ve aşırı kira artışları, kiracılar ile ev sahipleri arasındaki hukuki anlaşmazlıkları büyük ölçüde artırdı. Bu artış, dava sayılarının da hızla yükselmesine yol açarken, kiralık ev arayan avukatlar bu süreçten dolaylı olarak olumsuz etkileniyor. Ev sahiplerinin avukatlara karşı çekingen davranmasının sebebi, avukatların hukuki haklarını iyi bilmeleri ve bu konuda bilinçli hareket etmeleri olarak gösteriliyor.

4437512

EV SAHİPLERİ 'KONTROL BENDE OLSUN' MANTIĞINDA

Tüketici Konfederasyonu Emlak Komisyonu Başkanı Bora Tren, Sabah Gazetesi'ne yaptığı açıklamada ev sahiplerinin avukatlara yönelik çekincesine dikkat çekti. Tren, "Ev sahipleri kiraya verirken çıkış taahhütnamesi gibi şartlar koyarak kontrolü ellerinde tutmak istiyorlar. Avukatlar ise hukuki bilince sahip oldukları için ev sahiplerinde bu konuda bir tereddüt oluşuyor." dedi.

3262016

EV SAHİPLERİ EN ÇOK ÖĞRENCİLERİ TERCİH EDİYOR

Bora Tren, ev sahiplerinin en çok talep ettiği kiracı kesimini de açıkladı. Öğrenciler, ev sahipleri tarafından kısa süreli kiralama yapacakları ve evleri daha çabuk boşaltacakları için tercih edilen grup haline geldi. Öğrencilerin genellikle toplu olarak bir araya gelmesi, ev sahiplerinin kira bedellerini daha yüksek talep etmesine olanak tanıyor.

1530816

AVUKATLAR KİRALIK EV BULMAKTA ZORLANIYOR

Ankara Tüm Emlakçılar Meslek Odası Başkanı Hakan Akçam da avukatlara yönelik ön yargıya dikkat çekerek, "Ev sahipleri, avukatların hukuki haklarını iyi bildiği için son dönemde onlara ev kiralamaktan kaçınıyor. Bu durum, ev arayan avukatlar arasında mağduriyetlerin artmasına neden oluyor." şeklinde konuştu.

Uzmanı uyarıyor: İnternetten altını ucuza alayım derken dolandırılmayın! Uzmanı uyarıyor: İnternetten altını ucuza alayım derken dolandırılmayın!

Kaynak: Ekonomim