Ev kiralamada yeni kriz! Ev sahipleri bu meslek grubuna ev kiralamıyor! İşte, sebebi Ev kiralamada yeni kriz! Ev sahipleri bu meslek grubuna ev kiralamıyor! İşte, sebebi

AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, katıldığı bir televizyon programında emekli maaşlarına ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Güler ekonomi yönetiminin bu konuda alternatif çözümler üzerinde durduğunu ifade etti. Güler, emeklilik sistemindeki farklı statülerin incelendiğini ve büyük bir farkın olmadığını belirtti.

"YOL HARİTASI SAYISAL VERİLERLE BELİRLENECEK"

Abdullah Güler, açıklamasında maaş farklılıklarının etki analizinin yapıldığını vurgulayarak, "Bazı emekliler için farklar çok az olurken, bazıları için daha fazla etkilenebiliyor. Etki analizleri tamamlandıktan sonra yol haritasını belirleyeceğiz. Çalışma Bakanlığımız ve Hazine ve Maliye Bakanlığımız bu konuda adil ve sürdürülebilir bir çözüm üzerinde çalışıyor. Önümüzdeki haftalarda rapor ortaya çıkacak." dedi.

MAAŞ BAĞLAMA ORANLARI VE EMEKLİLİK SİSTEMİ YENİDEN GÖZDEN GEÇİRİLECEK

2024 yılı itibarıyla emekliliği hak edenler ve bu kişilerin durumlarına ilişkin değerlendirmelerde bulunan Güler, "2025 ve sonrasında emekliliği hak edenler için maaş bağlama oranları ve emeklilik sistemi yeniden gözden geçirilecek. Eğer gerekli görülürse yasal düzenlemelere de başvurulabilir," ifadelerini kullandı.

"12 BİN 500 LİRAYA TAMAMLAMA ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR"

Güler, düşük emekli maaşlarına yönelik desteklerin sürdüğünü ve emekli maaşlarını 12 bin 500 liraya tamamlamak için çalıştıklarını belirtti. Ayrıca, Türkiye’nin sürdürülebilir bir emeklilik sistemine ihtiyacı olduğunu vurgulayan Güler, "Daha hakkaniyetli ve gerçekçi prim sistemine geçmemiz gerekiyor. Batı ülkelerinde olduğu gibi daha ileri yaşlarda emeklilik sistemine geçiş kaçınılmaz olacak." dedi.

Kaynak: Haber Merkezi