DMM'den yapılan açıklamada, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu'nun (BDDK) kredi kartı kullanıcılarının 3 ay peş peşe asgari ödeme yapmaları durumunda kartlarının kapatılması yönünde herhangi bir düzenleme yapmadığı vurgulandı.

KART KULLANICILARININ HAKLARI KORUNUYOR

Açıklamada, yönetmelikler gereği bir takvim yılı içerisinde üç defa üst üste asgari ödeme yapılmaması durumunda kartların kapatılabileceği belirtildi. Ancak bu durumun, bir kez yaşanan bir olayda direkt olarak kartın kapatılacağı anlamına gelmediği ifade edildi.

Niğde-Kayseri yolunda trafik kazası yaşandı Niğde-Kayseri yolunda trafik kazası yaşandı

DMM YALANLADI

DMM tarafından yapılan açıklamada, piyasaların işleyişini bozma riski bulunan ve spekülasyon içeren duyurulara itibar edilmemesi gerektiği belirtildi. Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Söz konusu kredi kartlarının limitleri, dönem borcunun tamamının ödenmesine kadar artırılamamakta ve bu tür kartlar nakit kullanımına veya kullanıma kapalı tutulmaktadır. Bazı basın yayın organlarında yer alan ve sosyal medya hesaplarından paylaşılan, '3 ay peş peşe sadece asgari ödeme yapan kart sahibinin kartı kullanıma kapanacak' iddiası doğru değildir."

Muhabir: Haber Bülteni