İstanbul'daki STK'lardan saldırıların yıl dönümünde Filistin'e miting desteği İstanbul'daki STK'lardan saldırıların yıl dönümünde Filistin'e miting desteği

Ehliyetsiz araç kullanarak kazaya neden olan ve 17 yaşındaki Oğuz Murat Aci'nin ölümüne sebep olan Timur Cihantimur’un cezaevinde olduğu süre zarfında telefon hakkını yalnızca bir kişi için kullandığı ortaya çıktı. Cihantimur’un sadece İstanbul’da bulunan sevgilisiyle iletişim kurduğu, babası Bülent Cihantimur ile ise hiçbir şekilde görüşmediği belirtildi.

Kazadan Sonra Yurt Dışına Kaçırıldı

1 Mart gecesi yaşanan kazada, Timur Cihantimur'un kullandığı ehliyetsiz araç, Oğuz Murat Aci’nin ölümüne ve dört kişinin de yaralanmasına neden olmuştu. Kazayı öğrenen anne Eylem Tok, aynı gece ABD vatandaşı olan oğlunu önce Mısır’a, ardından da ABD’ye kaçırmıştı. Türkiye, kaçak anne ve oğlu hakkında kırmızı bülten çıkararak, 106 gün sonra Boston'da yakalanmalarını sağlamıştı.

Küçük Katilin Psikolojisi Bozulmuş

Cihantimur’un avukatları, müvekkillerinin cezaevinde zor şartlarda kaldığını gerekçe göstererek, iki kez cezaevinin değiştirilmesini sağlamıştı. Ayrıca, Timur Cihantimur’un psikolojik durumunun iyi olmadığını belirten avukatlar, tahliye talebinde bulunmuşlardı.

Muhabir: Haber Bülteni