Harun Farocki Retrospektifi Kapsamında "Labour in a Single Shot" Atölyesi ve Pop-up Sergisi Ankara'da Harun Farocki Retrospektifi Kapsamında "Labour in a Single Shot" Atölyesi ve Pop-up Sergisi Ankara'da

Ankara’nın Çankaya ilçesinde bulunan Kuğulu Park, bayram tatilini şehirde geçiren başkentlilerin en çok tercih ettiği yerlerden biri haline geldi. Özellikle 8 Mart tarihinde dünyaya gelen beş siyah kuğu yavrusu, parkı ziyaret edenlerin neşe kaynağı oldu. Kısa sürede büyüyen yavru kuğular, parkta bulunan ördek, kaz ve diğer kuşlar ile birlikte ziyaretçilerin yoğun ilgisini çekiyor.

Ziyaretçilerden Yorumlar

Bayram tatilinde çocuklarıyla birlikte Kuğulu Park’ı tercih eden Hasret Atlı, parkın kendileri için vazgeçilmez olduğunu belirterek,

“Bayram tatilinde bir yere gitmedik. Zaten doğma büyüme Ankaralıyız. Çocukları Kuğulu Park’a getirip burayı gezdirmeyi tercih ettik. Daha önce yavru kuğuları görmüştük, bayağı da büyümüşler. Güzel, seviyoruz biz keyif alıyoruz Ankara’dan. Kuğulu Park zaten bizim için vazgeçilmezlerden biri. Çocuklarım çok keyif alıyor,” dedi.

Hayvanları çok sevdiğini ve tatilde büyüyen yavru kuğuları görmek için parka geldiğini ifade eden Yusuf Emir Mert ise,

“Ben zaten hayvanları çok seviyorum. Özenle bakıldığı için de çok hızlı büyümüşler. Bence bu çok güzel bir şey. Burada iyi geçiniyorlar diye düşünüyorum. Hayvanlar hep birlikte oynuyorlar, seviniyorlar, yüzüyorlar,” diye konuştu.

Gençliğini başkentte geçiren 81 yaşındaki İzzet Tosun ise, nostalji yaşamak için Kuğulu Park’a geldiğini dile getirerek, “Çocukluğum hep Kızılay’da geçti. Çocukken biz orada çalışırdık. Buraya parka gelirdik. İnsanlar buraya geliyorlar, dolaşıyorlar, geziyorlar, stres atıyorlar. Son zamanlarda buralar emekli kesim daha çok gelmeye başladı. İnsanlar çok uzaklara gitmeden burada streslerini atıyorlar,” ifadelerini kullandı.

Kaynak: İHA