Proje kapsamında, Kuşadası genelindeki okullara şebeke suyunu sağlıklı içme suyuna dönüştüren özel sebiller yerleştirilmeye başlandı. Bu sistem, suyun içerisindeki zararlı maddeleri ve mikro partikülleri ayrıştırarak öğrencilere temiz içme suyu sağlıyor. Ters ozmos adı verilen bu yöntem, ağır metaller dahil olmak üzere sudaki en küçük kirleticileri bile temizleyebilme kapasitesine sahip.

İlk Sebiller Yerleştirildi

Uygulamanın ilk adımı olarak Rahime Bilici ve Cumhuriyet İlkokulu’na bu sebillerin yerleştirildiği belirtildi. Kuşadası Belediyesi, çocukların su şişelerini ve mataralarını bu sebillerden doldurarak sağlıklı suya ücretsiz bir şekilde ulaşabilmelerini hedefliyor.

Cem Garipoğlu'nun mezarının açılmasına sayılı saatler! Demir bariyerleri önlem alındı Cem Garipoğlu'nun mezarının açılmasına sayılı saatler! Demir bariyerleri önlem alındı

"Çocuklarımızın Yanındayız"

Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel, projenin önemine dikkat çekerek, “Ülkemiz derin bir kriz döneminden geçiyor. Bu dönemde çocuklarımızın okul eğitiminde bazen bir su alacak imkânı bile bulamadığı zamanlar oluyor. Özellikle ilkokullar başta olmak üzere okullarımıza ücretsiz sebillerimizi kurmaya başladık. Böylece öğrencilerimiz matara ve su şişelerine sağlıklı ve temiz sularını ücretsiz olarak doldurabilecekler” dedi.

Kaynak: İHA