Kim Kimdir Nereli

Levent Ergün kimdir? Levent Ergün Balyoz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında gerçekleştirilen Yüksek Askeri Şura (YAŞ) toplantısında önemli kararlar alındı. Bu toplantıda Korgeneral Levent Ergün, Orgeneralliğe terfi etti. Kara Kuvvetleri Komutanlığı'ndan gelen bu terfi, Ergün'ün kariyerinde yeni bir dönemi başlattı.

Abone Ol

YAŞ toplantısı, 1 Ağustos Perşembe günü Beştepe'de yapıldı ve alınan kararlar Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından onaylanarak kamuoyuna duyuruldu.

Levent Ergün Kimdir, Nerelidir?

Levent Ergün, 6 Ağustos 1966'da İstanbul'da doğdu. 1988 yılında Kara Harp Okulu'ndan piyade birincisi olarak mezun oldu ve ardından Piyade Okulu'nda sınıf eğitimini tamamladı. 1989-1992 yılları arasında 66. Zırhlı Tugay'da takım ve bölük komutanlığı yaptı. Daha sonra 70 Mekanize Piyade Tugayı ve Kara Harp Okulu'nda bölük komutanı olarak görev aldı.

Levent Ergün Görevleri

1995 yılında Bosna-Hersek'teki Barış Gücü Taburu'nda görev alan Ergün, 1999 yılında Kara Harp Akademisi'nden kurmay subay olarak mezun oldu. 66. Zırhlı Tugay'da lojistik kurmay başkanlığı görevini üstlendi. 2000 yılında Kara Harp Akademisi'nde öğretmenlik yaparken ABD'de yüksek lisans eğitimi aldı. 2001-2003 yılları arasında yaptığı yüksek lisansın ardından, Kara Kuvvetleri Komutanlığı Personel Plan ve Yönetim Daire Başkanlığı'nda plan subaylığı, 4. Komando Tugayı tabur komutanlığı ve Brüksel'deki NATO karargahında Türk Askeri Temsil Heyeti'nde strateji, savunma ve ordu plan subaylığı görevlerini yerine getirdi.

Levent Ergün Paşa

2007 yılında piyade kurmay albaylığa terfi eden Ergün, 2010 yılında 39. Mekanize Piyade Tümeni'ne bağlı 49. Piyade Alayı komutanlığına atandı. 2012 yılında 3. Kolordu Eğitim, Değerlendirme ve Bölge Koordinasyon Sağlama kurmay yarbaşkanlığına getirildi ve sonrasında operasyon daire başkan yardımcılığı yaptı.

Levent Ergün'ün Önemli Görevleri ve Terfileri

2015 yılında Tuğgeneral rütbesine terfi eden Levent Ergün, 4. Komando Tugayı komutanlığı görevini üstlendi. 2021 yılında Korgeneral rütbesine yükselen Ergün, 3. Kolordu komutanlığına atandı.

Levent Ergün Balyoz

Levent Ergün Balyoz davası ile bağlantılı bir isim olmamakla birlikte, Türk Silahlı Kuvvetleri'ndeki başarılı kariyeri ve aldığı önemli görevler ile dikkat çeken bir askerdir. Ergün, disiplinli ve başarılı çalışmalarıyla tanınan, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin saygın komutanlarından biridir.