Türkiye genelinde 1 milyon 38 bin 192 öğrencinin katıldığı Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınavı tamamlandı. İstanbul'da binlerce öğrenci sabahın erken saatlerinde sınava girmek için okullara akın etmişti. Veliler ise heyecanla çocuklarının sınavdan çıkmasını bekledi. Sınavın sonuçları, 28 Haziran'da "www.meb.gov.tr" internet adresinden ilan edilecek.

ÖSYM, Uluslararası Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Sempozyumu'nu Gerçekleştirdi: Dijitalleşme Hedefleri ve E-Sınav Gelişmeleri ÖSYM, Uluslararası Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Sempozyumu'nu Gerçekleştirdi: Dijitalleşme Hedefleri ve E-Sınav Gelişmeleri

Sınavdan çıkan öğrencilerin ilk yorumları da gelmeye başladı. LGS'den çıkan Hamza Çınar Kamil, Türkçe dersinde zorlandığını belirterek, diğer derslerin güzel geçtiğini ifade etti. İngilizce dersini basit bulduğunu dile getiren Hamza, sınav öncesinde yaptığı denemelerde 350-400 puan arasında olduğunu ve bu puanları da sınavda beklediğini söyledi. Hamza, Sakıp Sabancı Anadolu Lisesi'ni tercih ettiğini ve ileride elektrik elektronik mühendisliği bölümünü düşündüğünü belirtti.

Muhammet Ensar Can ise LGS'deki sözel sorularının kolay olduğunu ve sınavın ortalama geçtiğini dile getirdi. İngilizce dersinin basit olduğunu belirten Muhammet, matematik dersinde zorlandığını ancak genel olarak hazırlandığını ifade etti. Muhammet'in ileride Almanca öğretmenliği ya da herhangi bir yabancı dil öğretmenliği yapmayı istediği öğrenildi.

Anadolu lisesine gitmek isteyen Emirhan Kocaman ise sınavın kolay geçtiğini ve hazırlandığını belirtti. Birinci oturumun kolay, ikinci oturumun ise biraz daha zor olduğunu dile getiren Emirhan, matematik ve fen derslerinin olduğu ikinci oturumda biraz zorlandığını ifade etti. Anadolu lisesine gitmek istediğini belirten Emirhan, sınav sonucunda 370'lerde bir puan almayı umduğunu söyledi.

Sınav sonuçlarının açıklanmasının ardından öğrencilerin tercih süreci başlayacak ve yeni eğitim-öğretim döneminde hangi liselere yerleşecekleri belirlenecek.

Kaynak: İHA