Kayseri'de düzenlenen Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınavının 1. oturumu heyecanla başladı. Ancak kimliğini evde unutan bir öğrenci, sınavı sadece 1 dakika ile kaçırarak büyük bir hayal kırıklığı yaşadı. Türkiye genelinde olduğu gibi Kayseri'de de 8. sınıf öğrencilerinin katıldığı LGS sınavı, velilerin ve öğrencilerin heyecanlı bekleyişi eşliğinde başladı. Kayseri'de bulunan 78 okulda, toplamda 20 bin 18 öğrenci ve aileleri sınav için hazır bulundu.

Nallıhan Belediyesinden eğitime tam destek Nallıhan Belediyesinden eğitime tam destek

Öğrencilerin kimlik belgelerinin kontrol edilmesinin ardından sınav salonlarına alınmasıyla birlikte, velilerin heyecanlı bekleyişi de başladı. Ancak Arif Molu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde sınava girecek olan bir öğrenci, sınav için gereken kimliğini evde unuttuğunu fark etti. Durumu polis memurlarına bildiren aile, kimliği getirmek için çaba harcadı. Ancak 09.30'da başlayan sınavın giriş süresi olan 15 dakika içerisinde kimlik öğrenciye ulaştırılamadı. Kimlik, sınav süresinin bitimine sadece 1 dakika kala öğrenciye teslim edilse de, sürenin geçmesi nedeniyle öğrenci sınava alınmadı.

Olayı değerlendiren öğrencinin velisi Ramazan Kül, "Benim çocuğum kimliğini evde unutmuştu sınava almadılar. Yapacak bir şey yok. Yetişmeye çalıştım. Çok uğraştım ama olmadı, almadılar. Sınava giremedi. Çocuğum sınava hazırlanmıştı" diyerek yaşadıkları üzüntüyü dile getirdi.

Kaynak: İHA