LGS sonuçlarına nereden bakılır? 2024 Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte, öğrenciler ve veliler heyecanla sonuçlarını öğrenmeye çalışıyor. Öğrenciler, LGS puanlarını öğrenmek için Milli Eğitim Bakanlığı'nın (MEB) resmi internet adresine giriş yaparak sonuçlarına ulaşabilirler.

LGS Sonuçları Nasıl Sorgulanır?

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 2 Haziran’da gerçekleştirilen 2024 Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınav sonuçları açıklandı. Öğrenciler ve veliler, heyecanla bekledikleri sonuçlara artık erişebilirler. Sonuçlara ulaşmak için, öğrencilerin T.C. kimlik numaraları ile meb.gov.tr adresine giriş yapmaları yeterlidir. Sonuçlar posta ile gönderilmeyecek.

Bakanlık duyurdu: Yurt başvuruları başladı Bakanlık duyurdu: Yurt başvuruları başladı

LGS sonuçlarını sorgulamak için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz:

  1. MEB Resmi Sitesine Giriş Yapın: Tarayıcınızdan 'meb.gov.tr' adresine gidin.
  2. Sonuç Sorgulama Ekranını Bulun: Ana sayfada veya duyurular bölümünde LGS sonuçları ile ilgili bağlantıyı tıklayın.
  3. Gerekli Bilgileri Girin: T.C. kimlik numaranız ve doğum tarihiniz ile sisteme giriş yapın.
  4. Sonuçları Görüntüleyin: Açılan sayfada LGS sonuçlarınızı inceleyin.

LGS Tercihleri Ne Zaman Yapılacak?

LGS tercihleri, sınav sonuçlarının açıklanmasının ardından netleşecek. Tercih işlemleri, öğrenci ve velisi tarafından https://e-okul.meb.gov.tr internet adresinden veya herhangi bir ortaokul/imam hatip ortaokulu müdürlüğünden yapılabilecektir. Yapılan tercihler, mutlaka ilgili ortaokul müdürlüklerine onaylatılmalıdır.

Sınava giren ve Merkezî Sınav Puanına sahip olan öğrenciler dâhil tüm öğrenciler, yerel yerleştirme ile öğrenci alan okul tercihinde bulunmak zorundadır. Yerel Yerleştirme ile Öğrenci Alan Okullar ekranından tercih yapılmaması durumunda, öğrencilere Merkezî Sınavla Öğrenci Alan Okullar ile Pansiyonlu Okullar tercih ekranı açılmayacaktır.

LGS Tercihleri Nasıl Yapılacak?

LGS kapsamında liselere yerleştirmeler; yerel yerleştirme, merkezi yerleştirme ve pansiyonlu okullara yerleştirme olmak üzere üç şekilde yapılacak:

  • Yerel Yerleştirme: Öğrenciler ikamet adresleri, Okul Başarı Puanı (OBP) ve devam-devamsızlık kriterleri dikkate alınarak kayıt alanlarında bulunan farklı türdeki okullardan en fazla 5 tercih yapacaklar. Yerel yerleştirmelerden en az bir okulun tercih edilmesi zorunlu olacak.

  • Merkezi Yerleştirme: Okulların kontenjanları ve puan üstünlüğüne göre tercihler doğrultusunda yerleştirme yapılacak.

  • Pansiyonlu Okullar: Pansiyonlu okullar için tercih yapmak ise isteğe bağlı olacak.

Öğrenciler, LGS tercihlerini yaparken bu kriterlere dikkat ederek en uygun okulu seçmeye özen göstermelidir.

 
 
Muhabir: Haber Bülteni