Öğrenciler, LGS'de merkezi sınav puanına göre öğrenci alan okullar, yerel yerleştirme ile öğrenci alan okullar ve pansiyonlu okullar olmak üzere üç grupta tercih yapacaklar. Her öğrenci bu üç grup için de belirli sayıda tercih hakkına sahip olacak. İşte LGS tercihleri hakkında bilinmesi gereken önemli noktalar...

LGS Tercih Ekranında Renklerin Anlamları

  • Yeşil: Öğrencinin ikamet adresinin bulunduğu kayıt alanındaki okullar
  • Mavi: Komşu kayıt alanında yer alan okullar
  • Kırmızı: İl içindeki diğer kayıt alanları ile il dışındaki kayıt alanları

Tercih Sıralamasının Önemi

LGS tercihlerinde sıralamanın büyük bir önemi var. Öğrencilerin, yüzdelik dilimlerine göre gerçekçi ve stratejik tercihlerde bulunmaları gerekiyor. Bu, daha iyi sonuçlar alabilmeleri için kritik bir adım.

Türk Eğitim-Sen'den eğitim reformu için önemli öneriler Türk Eğitim-Sen'den eğitim reformu için önemli öneriler

LGS Tercihleri Nasıl Yapılır?

  • Tercih Robotu: MEB'in internet sitesinde e-Okul üzerinden Tercih Robotu'na giriş yapın.
  • Yerel Yerleştirme: İlk olarak yerel yerleştirme tercihlerinizi tamamlayın.
  • Merkezi Yerleştirme: Merkezi Sınav Puanı ile öğrenci alan Ortaöğretim Kurumları Tercih Rehberi'ni inceleyin.

LGS'de Kaç Tercih Hakkı Var?

Öğrenciler, ilk olarak Yerel Yerleştirme ile Öğrenci Alan Okullar ekranından tercih yapacaklar. Yerel yerleştirme tercihlerinde, ilk 3 okulu Kayıt Alanından seçmek şartıyla en fazla 5 okul tercih edilebilecek. Aynı okul türünden (Anadolu Lisesi, Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Anadolu İmam Hatip Lisesi) en fazla 3 okul seçilebilecek.

Yerel yerleştirme ile öğrenci alan okullar için tercihlerini tamamlayan öğrenciler, merkezi sınavla öğrenci alan okullar için açılacak Merkezî Sınavla Öğrenci Alan Okullar ekranından en fazla 10 okul; Pansiyonlu Okullar tercih ekranından ise en fazla 5 okul olmak üzere toplamda 20 okul tercihinde bulunabilecekler.

Muhabir: Haber Bülteni