Asayiş

Lübnan'da Hizbullah’a yapılan saldırıda ölü sayısı 12'ye yükseldi

Lübnan Sağlık Bakanlığı, Hizbullah üyelerinin iletişim amacıyla kullandığı cihazlarla yapılan saldırıda ölenlerin sayısının 12'ye yükseldiğini duyurdu. Saldırı sırasında birçok bölgede patlamalar meydana geldiği belirtiliyor.

Abone Ol

Dün meydana gelen olayda, Hizbullah’a ait haberleşme cihazları eş zamanlı olarak patlatıldı. Sağlık Bakanlığı'nın yaptığı açıklamaya göre, saldırıda 12 kişi hayatını kaybetti. Ölenler arasında iki çocuğun da olduğu, yaşlarının 8 ve 11 olduğu ifade edildi. Yaralı sayısının ise 2 bin 750'yi bulduğu bildirildi. Güney Lübnan’da 450, Bekaa Vadisi’nde 150, Beyrut’ta ise bin 800 kişi yaralandı. Yaralananlar arasında göz ve yüz travmaları öne çıkarken, toplamda 460 ameliyatın gerçekleştirildiği belirtildi.

3 Saat İçinde 2 Binden Fazla Kan Bağışı

Saldırının hemen ardından kan bankalarına büyük bir destek sağlandı. Yapılan açıklamada, üç saat içinde 2 binden fazla kişinin kan bağışında bulunduğu duyuruldu. Hızlı ve yoğun bir şekilde yaralıların tedavisi için harekete geçen hastaneler, organize çalışmaları sayesinde birçok hayatı kurtarmayı başardı.

Sağlık Bakanı'ndan Açıklama

Lübnan Sağlık Bakanı Firas Al-Abyad, saldırının büyüklüğüne dikkat çekerek, can kayıplarının beklenenden az olmasının sevindirici olduğunu belirtti. Al-Abyad, hastanelerin hızla organize olduğunu ve sağlık çalışanlarının özverili çabaları sayesinde yaralıların hızlıca tedavi altına alındığını vurguladı.