İsrail'in son günlerde Lübnan’daki Hizbullah unsurlarına yönelik düzenlediği siber saldırılar sonucunda 32 kişinin hayatını kaybettiği, binlerce kişinin ise yaralandığı bildirildi. Olay tüm dünyada şok etkisi yaratırken Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar’ın olaydan 2 günce yaptığı konuşma sosyal medyada gündem oldu. Bayraktar, “Küresel konumla sistemleriyle saatlerin içine kadar girebiliyorlar” diyerek saldırıların nasıl yapıldığına dikkat çekmişti.

BAYRAKTAR’IN UYARISI GÜNDEM OLDU

Saldırının ardından dikkatler, Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar’ın iki gün önce yaptığı uyarılara çevrildi. TEKNOFEST Roket Yarışması'nda konuşan Bayraktar, küresel konumlama sistemleri ve dijital altyapıların güvenliği konusundaki hassasiyeti vurgulamıştı.

Filistin’e Destek Yürüyüşü İçin Hazırlıklar Başladı: Ankara'da Buluşma! Filistin’e Destek Yürüyüşü İçin Hazırlıklar Başladı: Ankara'da Buluşma!

Bayraktar, açıklamalarında şunları söylemişti:

“EGEMENLİĞİMİZ VE GÖKLERDEKİ BAĞIMSIZLIĞIMIZ AÇISINDAN HAYATİ ÖNEM TAŞIYOR"

"Uzayda bir yörüngeden diğerine transfer için yörünge transfer aracı inşa ediyoruz. Asıl hedefimiz, alçak yörüngede uydu takımı fırlatarak kendi küresel konumlama sistemimizi kurmak. Kendi sistemimizin olması, egemenliğimiz ve göklerdeki bağımsızlığımız açısından hayati önem taşıyor."

Yaşanan saldırılar sonrası Bayraktar’ın sözleri, siber güvenlik önlemlerinin artırılması gerektiğini bir kez daha hatırlattı.

Muhabir: Haber Bülteni