Kültür Sanat Muhabirleri Derneği, Cumhuriyetimizin 100. yılında önemli bir etkinliğe daha imza atıyor. Dernek, 15 Ekim'de Ulucanlar Cezaevi Müzesi'nde Cumhuriyetimizin Yüzüncü Yılında Ankara'nın Tarihi ve Değerlerini Anlama Çalıştayı'nı düzenleyecek. Çalıştay, İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü'nün destekleriyle gerçekleştirilecek.

Kültür Sanat Muhabirleri Derneği Başkanı İbrahim Gökdemir, bu etkinliğin amacının Ankara’nın tarihi ve kültürel değerlerinin siyasetin gölgesinde kalmaması olduğunu belirterek ayrıca çalıştayın kültür sanat muhabirleri, akademisyenler ve sivil toplum kuruluşlarının geniş katılımıyla gerçekleşeceğini  de açıkladı. Yaklaşık 200-300 kişinin katılacağı etkinlikte, Ankara'nın köklü tarihine ışık tutulacak ve kentin kültürel mirası daha geniş bir perspektiften ele alınacak.

Haymana Belediyesinden büyük hizmet: Mahallelerin su sorunları bir bir çözülüyor Haymana Belediyesinden büyük hizmet: Mahallelerin su sorunları bir bir çözülüyor

Çalıştay kapsamında Ankara'nın yerel yöneticilerine yönelik ziyaretler de gerçekleştirilmeye başlandı. Bu ziyaretlerin ilki, Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki'ye yapıldı. Kültür Sanat Muhabirleri Derneği Başkanı İbrahim Gökdemir, Tiryaki'nin projeye verdiği destekten duyduğu memnuniyeti şu sözlerle ifade etti: 

"Altındağ Belediyesi, özellikle Ulucanlar Cezaevi Müzesi'ni bu proje için kapılarını bizlere açtı. Altındağ Belediyesi Ankara tarihini ortaya çıkaran  Ankara tarihini ortaya çıkaran yani sayılı belediye başkanlarından bir tanesidir. Kültür sanatı olarak çok önem veriyor.

Tiryaki'nin de ziyarette, kültür sanat muhabirleri olarak düzenledikleri ve düzenleyecekleri çalıştayı çok değerli bulduğunu belirtti. Ankara'nın tarihi ve kültürel değerlerinin zenginliklerinin tanıtılmasının gerekliliğine vurgu yaptı ve çalıştaya Altındağ Belediyesi olarak ellerinden gelen desteği vereceklerini ifade etti. Tiryaki, sosyal hayatın içinde kültürel etkinliklerin kazandırılması gerektiğini ve gazetecilerin bu anlamda önemli bir model olabileceğinin altını da çizdi. Sanatın toplumlar için vazgeçilmez bir unsur olduğuna dikkat çektiği ve "Sanat olmayan toplumlar, yok olmaya mahkumdur" ifadeleriyle kültür sanatın Altındağ bölgesinde daha fazla destekleneceğini belirttiği kaydedildi.

Muhabir: Sevda Ecem