Yer Bilimci ve Deprem Uzmanı Prof. Dr. Naci Görür, Malatyanın Kale ilçesinde meydana gelen 5.9 büyüklüğündeki depremle ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Görür, depremin Doğu Anadolu Fay Zonu üzerinde gerçekleştiğini ve bu durumun geçmişteki depremlerle bağlantılı olabileceğini belirtti.

Malatya'nın Kale ilçesinde gerçekleşen 5.9 büyüklüğündeki deprem, Elazığ'da kısmi hasara neden oldu. Depremin ardından yapılan açıklamalara göre, Malatya, Şanlıurfa ve Elazığ illerinde toplam dört binada hasar meydana geldi. Elazığ'daki bir binadan ise dört kişi sağ olarak kurtarıldı.

Şanlıurfa Belediye Başkanı depreme canlı yayında yakalandı! Şanlıurfa Belediye Başkanı depreme canlı yayında yakalandı!

"Endişe yok" mesajı

Prof. Dr. Görür, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Akuşağı-Kale/Malatya’da 6,0 büyüklüğünde deprem oldu. Doğu Anadolu Fay Zonu üzerinde. Biliyorsunuz, 2020 yılında Elazığ depremi nedeniyle bu fay büyük ölçüde kırılmıştı. Muhtemelen bugün olan deprem, 6 Şubat 2023 depremlerinin bu faya enerji transferinin bir sonucudur. Endişe yok." ifadelerini kullandı.

Zarar görebilecek binalara dikkat

Görür, Malatya ve Elazığ’daki vatandaşlara, "DAF üzerinde afet boyutunda bir deprem beklemiyorum ama son depremlerde zarar gören, hasar gören binalardan uzak durun. Bunlarda yıkım olabilir." diyerek dikkatli olmaları konusunda uyarıda bulundu. Bu mesajıyla hemşehrilerine geçmiş olsun dileklerini iletti.

Kaynak: İHA