Serginin açılışını gerçekleştiren Mamak Belediye Başkan Yardımcısı Erdoğan Doğan, el emeği göz nuru ile yapılan eserlerin, hem meslek edindirdiğini hem de aile bütçesine katkı sağladığını söyledi.

Altındağ Belediyesi'nde şehit ve gazi ailelerine özel buluşma Altındağ Belediyesi'nde şehit ve gazi ailelerine özel buluşma

Mamak Belediyesi Aile Merkezleri, el sanatları, spor ve kişisel gelişim kursları ile vatandaşların sanatsal ve mesleki gelişimlerine katkı sağlamaya devam ediyor. 19 Aile Merkezi’nde 150 branşta eğitim gören kursiyerler yıl boyunca yaptıkları el emeği göz nuru çalışmalarını yılsonu sergisiyle taçlandırdı. Serginin açılışına Mamak Belediye Başkan Yardımcısı Erdoğan Doğan, meclis üyeleri, başkan yardımcıları, birim müdürleri ve kursiyerler katıldı. Aliminyum rölyeften ahşap boyamaya, dikiş nakıştan, iğne oyasına ilmek ilmek sabırla işlenen birbirinden seçkin yüzlerce ürün göz kamaştırdı. Düzenlenen kursların sonunda kursiyerlerin emeklerini sergiledikleri yılsonu sergisi ziyaretçilerin beğenisini topladı.

AİLE BÜTÇESİNE DE KATKI SAĞLIYOR

Serginin açılış kurdelesini kesen Başkan Yardımcısı Doğan, sergiyi gezerek bir bir eserleri inceledi, kursiyerleri ortaya koydukları el emeği göz nuru eserlerden dolayı tebrik etti. Doğan, “Hanım kardeşlerimiz,  Aile Merkezlerimizdeki kurslarda bir sanat öğrenerek üretim yapıp, aile bütçelerine katkı sağlıyorlar. Oldukça güzel ve etkileyici çalışmalar. Hepsini takdir ediyorum ve emekleri için teşekkür ediyorum” diye konuştu.

36 bin 246 üyesi bulunan Aile Merkezlerine aktif bir şekilde kurslara gelen 8 bin 401 kursiyerin çeşitli kurslarda yaptığı ve birbirinden iddialı ürünlerin yer aldığı yıl sonu sergisinin açılış töreni Mamak Belediyesi Kent Orkestrası Bando Takımı’nın gösterisiyle başladı. Türk İşaret Dili kursiyerleri ve Halk Oyunları kurslarının gösterileri büyük alkış aldı.

Muhabir: Haber Bülteni