Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek tarafından açıklanan kamuda tasarruf tedbirleri, belediye hizmetlerine de yansımaya başladı.

Ankara Mamak belediyesi de tasarruf tedbirlerini gerekçe göstererek ilçedeki millet kıraathanesinde ücretsiz çay uygulamasına son verdi. Belediye şirketi Mabel A.Ş. tarafından işletilen millet kıraathanesinde 1 Haziran tarihi itibariyle çay ücretli olacak.

Mamak Belediyesi kuruluşu Mabel A.Ş.’den yapılan açıklamada “ Değerli Mamaklılar. Millet kıraathanemizde ücretsiz çay uygulamamızı Cumhurbaşkanlığı Tasarruf Genelgesi kapsamında 01.06.2024 tarihi itibariyle sonlandırmak zorunda kaldığımızı üzülerek bildiririz” denildi.

İskenderun’da Garip Olay! Trafik Polisi Damattan Aldığı Parayı Geline Verdi İskenderun’da Garip Olay! Trafik Polisi Damattan Aldığı Parayı Geline Verdi

KARARA TEPKİ GELDİ

Mamak Belediyesi’nin bu kararına AK Parti İlçe Başkanı Erhan Sarıgöl’den tepki geldi. Sarıgöl sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “ CEHAPE belediyeciliği göreve gelir gelmez sosyal belediyecilikten bahsedip acaba ne yaparım da halka mal olmuş düzeni bozarım demektir!

Vaat kitapçıklarını doldurup, emekli vatandaşımızın hakkını yiyip içtikleri bir bardak çaya bile göz dikmektir! Ne kadar tutarsızlık, hizmet için yerim darlık, emekçinin haysiyetini unutmak ve olumsuzlukları beraberinde getirmektir!

Vatandaşımızla uğraşmayı bırakıp, işinizi yapmaya ne dersiniz? Dedi.

Muhabir: Bünyamin Altıntaş