Mamak Belediyesi, sokak hayvanlarının daha sağlıklı ve güvenli bir yaşam sürmesi için önemli bir adım atıyor. Belediye Başkanı Veli Gündüz Şahin, Mamak'ta bulunan binlerce sokak köpeğinin sağlık hizmetlerine erişimindeki eksiklikleri ve mevcut imkanların yetersizliğini vurgulayarak, gönüllü veteriner hekimlere çağrıda bulundu.

Mamak Belediyesi, sokak hayvanlarının kısırlaştırılması ve kontrol altına alınması için seferberlik ilan etti.

Mamak'ta sokak hayvanlarının sayısı her geçen gün artarken, bu hayvanların sağlık hizmetlerine erişiminde ciddi sıkıntılar yaşanıyor. Belediyenin mevcut imkanlarının kısıtlı olması ve yeterli sayıda veteriner hekimin bulunmaması, sokak hayvanlarının sağlıklı bir yaşam sürmesini zorlaştırıyor.

Bu durumun farkında olan Mamak Belediyesi, sokak hayvanlarının yaşam koşullarını iyileştirmek ve nüfuslarını kontrol altına almak amacıyla kapsamlı bir çalışma başlatma kararı aldı.

Antalya’da aç ayılar kovanları kemirdi Antalya’da aç ayılar kovanları kemirdi

Mamak Belediye Başkanı Veli Gündüz Şahin, sokak hayvanlarının ölüme terk edilmemesi gerektiğini ve bu hayvanların kısırlaştırılarak kontrol altına alınmasının önemini vurguladı. Başkan Şahin, gönüllü veteriner hekimlere yaptığı çağrıda şunları söyledi:

“Mevcut imkanlarımız kısıtlı, hekimimiz yetersiz ve sokakta binlerce köpek var. Ölüme terk etmeyeceğimiz, kısırlaştırarak kontrol altında yaşatacağımız patili dostlarımız için gönüllü veteriner hekimlere sesleniyoruz: Yaşatmak ve birlikte yaşamak için hep birlikte Patili Dostlarımız İçin Canla Başla Mamak’tayız! Önlüğünüzü giyin ve Mamak’a gelin.”

Muhabir: Fatma Doğanay