Manisa Valiliği, özellikle şehir merkezinde sokak düğünlerinin oluşturduğu trafik sorunları ve acil durum araçlarının geçişini engellemesi gerekçesiyle düğün, nişan ve sünnet gibi toplu etkinlikleri yasaklamıştı. Kararın ardından vatandaşlardan gelen yoğun tepkiler üzerine AKP Akhisar İlçe Başkanlığı harekete geçti.

Adana'da TEKNOFEST'te SOLOTÜRK ve Akıncı'dan Nefes Kesen Gösteri Adana'da TEKNOFEST'te SOLOTÜRK ve Akıncı'dan Nefes Kesen Gösteri

Görüşmeler Sonucu Esneklik Sağlandı

AK Parti Akhisar İlçe Başkanlığı, yasak kararının ardından devreye girerek Manisa Valiliği ile görüşmeler gerçekleştirdi. İlçe Başkanlığının yaptığı açıklamada, görüşmeler neticesinde sokak düğünlerine belirli saatlere kadar izin verildiği belirtildi. Açıklamada, "Manisa Valiliği’nin sokak düğünleri ile ilgili almış olduğu yasaklama kararının ardından İlçe Başkanımız İsmail Ahmet Sözcüer’in Sn. Valimiz Enver Ünlü ile görüşmeleri neticesinde, sokak düğünlerinin saat 23:00’a kadar yapılmasına müsaade edilmiştir. Alınan kararın şehrimize ve vatandaşlarımıza hayırlı olmasını dileriz." ifadelerini kullandı.

AK Parti'den Vatandaşlara Mesaj

AK Parti Akhisar İlçe Başkanı İsmail Ahmet Sözcüer, alınan bu esnek kararın şehirde huzur ve düzen içerisinde uygulanmasını umduklarını belirtti. Sözcüer, "Bu kararın şehrimize ve vatandaşlarımıza hayırlı olmasını diliyorum. Vatandaşlarımızın kültürel ve sosyal etkinliklerini düzenli bir şekilde gerçekleştirmelerine olanak tanıyan bu esnekliğin, huzur ve düzen içerisinde uygulanacağını umuyorum" dedi.

Muhabir: Haber Bülteni