CHP Genel Başkanı Özgür Özel ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından başlatılan siyasette yumuşama süreci yerele de yansıyacağa benziyor.

31 Mart yerel seçimlerinde rekor oy farkıyla tekrar başkan seçilen Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın önümüzdeki süreçte Ankara’nın AK partili belediye başkanlarını ziyaret edeceği ileri sürüldü.

Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar Hürriyet Gazetesi’ne yaptığı açıklamada “Mansur Bey onları ziyarete gidecektir” dedi.

Fethi Yaşar’ın açıklamalarındaki ilgili bölüm şöyle:

Eski Milli Eğitim Bakanı'ndan Gezi olaylarıyla ilgili dikkat çeken açıklama: "AK Parti için dönüm noktasıydı" Eski Milli Eğitim Bakanı'ndan Gezi olaylarıyla ilgili dikkat çeken açıklama: "AK Parti için dönüm noktasıydı"

“ Biz hepimiz Ankara’nın Meclis üyeleriyiz, belediye başkanlarıyız. Nereden gelirsek gelelim, nereli olursak olalım, siyasi görüşümüz ne olursa olsun ortak noktamız Ankara olmalı.

Başkentler, ülkelerin simgesidir. Paris, Londra, Berlin Moskova, Washington bir simgedir. Türkiye’nin de simgesi Ankara’dır. Ankara ne kadar güçlü olursa Türkiye o kadar güçlü olur. Ankara güçlenmeli. Ankara artık bir bürokrasi kenti değil. Turizm, sanayi ve üniversite şehri.

YAVAŞ ZİYARETE GİDECEK

Her ilçenin her sektörün kendine göre sorunu var. Bizim bunlara yönelmemiz lazım. Oturup sorunları konuşmamız lazım. Bu dönem ABB ve AK Partili ilçe belediyeleri arasında yumuşama var. Bu kent adına çok önemli. Zaten Mansur Bey’i de ziyarete geldiler. Mansur Bey de onları ziyarete gidecektir. Bunun devam etmesi lazım.

Bu durum tabii ki her şeye evet ya da hayır demek de değil. Mansur Bey’i iyi tanıyan biri olarak söylüyorum. Ellerini uzatırlarsa Mansur Bey’in karakterinde o eli boş bırakmak yok. Uzlaşma olursa Ankara kazanır. Yani siyaset bir din değil.

Siyaset bir ırk değil. Siyaset bir mezhep değil. Siyaset, vatandaşın kısa süreliğine verdiği bir görev. Onun için bu dönemin çeşitli sıkıntıların aşılmasında bir örnek olacak dönem olmasını yürekten diliyorum.”

Muhabir: Fatma Doğanay