Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Almanya’nın Ankara Büyükelçisi Sibylle Katharina Sorg’u makamında ağırlayarak şehrin güzellikleri ve misafirperverliği hakkında olumlu bir görüşme gerçekleştirdi. Ziyarette, iki yetkili arasında dostane bir sohbet ortamı oluştu.

Almanya Büyükelçisi'nden Mansur Yavaş'a Ziyaret

Başkan Yavaş, Sorg’u ağırladığı ziyarette: “Ankara’nın güzelliklerini ve misafirperverliğinizi takdir ettiğiniz için teşekkür ederim. Şehrimiz, uluslararası dostlarımız için her zaman güvenli ve sıcak bir yuva olmaya devam edecek. Sizi ve tüm misafirlerimizi ağırlamaktan mutluluk duyuyoruz,” sözlerini kullandı.

İYİ Parti’den istifa eden Nimet Özdemir CHP'ye katılacak! İYİ Parti’den istifa eden Nimet Özdemir CHP'ye katılacak!

Büyükelçi Sorg ise Ankara’nın sunduğu olanaklardan ve şehrin atmosferinden bahsederek:  “Ankara harika bir şehir. Eşim ve ben burada kendimizi çok rahat hissediyoruz. Misafirperverliğiniz için çok teşekkür ederim. Sayın Mansur Yavaş’a ayrıca teşekkürlerimi iletmek istiyorum,” şeklinde konuştu.

Görüşmede, iki tarafın kültürel ve ticari iş birliğinin artırılması konusundaki kararlılığı ön plana çıktı. Sorg, Ankara’nın uluslararası ilişkilerdeki önemine ve Almanya ile Türkiye arasındaki dostluğun güçlenmesine vurgu yaptı. Başkan Yavaş ise Ankara’nın bu tür ziyaretlerle daha da tanınacağını belirterek Almanya ile olan ilişkilerin her iki ülke için de önemli olduğunun altını çizdi.

Ziyaret, dostluk mesajlarıyla sona ererken Başkan Yavaş ve Büyükelçi Sorg, gelecekteki iş birlikleri için umut dolu bir bakış açısıyla görüşlerini paylaştılar.

Kaynak: Hazal Ergen