Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, yaptığı açıklamada, Ankara'daki okullara temizlik elemanları göndererek hijyen koşullarını iyileştirdiklerini duyurdu. Yavaş, 2019’dan bu yana tüm Milli Eğitim taleplerini hızlı bir şekilde karşıladıklarını ve bu süreçte 154 milyon TL'lik bir destek sağladıklarını belirtti.

Yavaş, açıklamalarında şu ifadeleri kullandı: "Biz 2019’dan beri bütün Milli Eğitim’den, okullardan gelen talepleri derhal yerine getiriyoruz. Zaman zaman bu talepler yüklü miktarda olduğunda İl Milli Eğitim üzerinden bize talep gelsin diyoruz ama hiçbir zaman talep gelmiyor. Ancak okul müdürleri ve veliler, oradaki fiziki şartlardan yoğun bir şekilde şikayet edip, buraları tamir etmemizi istiyorlar."

Son günlerde okullardaki temizlik sorunlarının basına yansımasının ardından harekete geçtiklerini ifade eden Yavaş, "Eğer Milli Eğitim Bakanlığı personel temin edemiyorsa, bunun okullar açılmadan yapılması lazımdı. Ancak temin edilemedi ve okullardaki pislik televizyonlarda gösterilince biz hemen devreye girdik. Arzu eden okullara form doldurdukları takdirde hijyen malzemesi vereceğimizi söyledik. Aynı zamanda talep eden okullara temizlik yapmamız için katkıda bulunacağımızı belirttik," diye konuştu.

Fatih Ünal'dan sert tepki

Öte yandan, AK Parti Grup Sözcüsü ve AK Parti Keçiören Belediye Meclis Üyesi Fatih Ünal, sosyal medya hesabından Mansur Yavaş’a eleştirilerde bulundu. Ünal, "Dert okullar falan değil... Okullarımızın eğitim kalitesini arttırmak için zaman zaman Ankara Büyükşehir Belediyesinden talepleri oluyor," diyerek, ABB'nin bu talepleri değerlendirmediğini öne sürdü.

Ünal, daha önceki dönemlerde yapılan temizlik, çim biçme, ot temizleme ve mobilya bakım onarımlarının ABB tarafından görmezden gelindiğini savunarak, Yavaş’ı samimi olmaya davet etti. Ünal, "Şimdiye kadar bu taleplerin birçoğunu farklı gerekçelerle değerlendirmeye bile almayan Sn. Mansur Yavaş'ı samimi olmaya davet ediyorum," dedi.

Melih Gökçek hesap sordu

Eski Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'de belgeleri paylaşarak Mansur Yavaş'ın işinin sadece şov olduğunu söyleyerek şu ifadeleri kullandı:

İstanbul-Londra Uçuşunda Olay: Yolcu Tutuklandı, Fabrikalar Yalanı Ortaya Çıktı İstanbul-Londra Uçuşunda Olay: Yolcu Tutuklandı, Fabrikalar Yalanı Ortaya Çıktı

Mansur Yavaş işin gücün algı… Ama gerçek yüzün aşağıdaki belgelerde… Bugüne kadar okullardan belediyeye ne talep gelirse reddetmişsin… hadi Mansur, zerre samimiyetin varsa, aşağıdaki belgelere cevap ver. Troller siz de cevap verin…

Muhabir: Sevda Ecem