Bu yıl ilk kez düzenlenecek olan 1. Uluslararası Kent Tiyatro Festivali, sanatı ve kültürü buluşturacak büyük bir organizasyon olacak.

Etimesgut Belediyesi’nin ev sahipliğinde hayata geçirilen 1. Uluslararası Kent Tiyatro Festivali, 11-26 Ekim 2024 tarihlerinde gerçekleşecek. Festival, Etimesgut Belediye Başkanı ve Kent Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmeni Erdal Beşikçioğlu'nun öncülüğünde, Övül Avkıran ve Mustafa Avkıran'ın eş sanat yönetmenliğinde organize ediliyor.

8 ÜLKEDEN SANATÇILAR BİR ARAYA GELECEK

Festival, 8 farklı ülkeden sanatçıları Etimesgut’ta ağırlayacak ve tiyatroseverlere çeşitli etkinlikler sunacak. Hikaye anlatıcılarının performansları, yaratıcı atölye çalışmaları, söyleşiler, konserler ve izleyici ile sanatçılar arasında sıcak sohbetler festival programında yer alıyor.

Altındağ Belediyesi'nde şehit ve gazi ailelerine özel buluşma Altındağ Belediyesi'nde şehit ve gazi ailelerine özel buluşma

AÇILIŞ: "VATAN KURTARAN ŞABAN"

Festivalin açılışı, Haldun Taner'in ünlü eseri "Vatan Kurtaran Şaban" oyununun prömiyeriyle yapılacak. Bu oyunu, Erdal Ozan Metin yönetecek ve Etimesgut Kent Tiyatrosu tarafından sahnelenecek.

ÖNE ÇIKAN OYUNLAR

Festivalde sahnelenecek önemli oyunlar arasında, ünlü yönetmen Theodoros Terzopoulos'un "Alarme" adlı eseri ve Portekizli yönetmen Tiago Rodrigues’in imzasını taşıyan, Portekiz-Fransa ortak yapımı "Antony and Cleopatra" yer alacak.

BAŞKAN BEŞİKÇİOĞLU'NDAN DAVET

Etimesgut Belediye Başkanı Erdal Beşikçioğlu, festivalin hem sanatçılara hem de tiyatroseverlere unutulmaz anlar yaşatacağını vurguladı. "Festivalimiz, herkese sanata doyacağı bir şölen sunacak. Tüm sanatseverleri bu muazzam etkinliğe davet ediyorum" diyerek sanatseverlere çağrıda bulundu.

Muhabir: Fatma Doğanay