Sokak hayvanlarının uyutulacağı gündemden düşmezken Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, sokak hayvanlarıyla alakalı yeni bir öneri sundu.  Yavaş, hayvanseverlerden 'butik barınak' projesine destek olmalarını istedi. 

"SAHİPLENSİNLER, SAHİPSİZ HAYVAN OLMAZ"

Yavaş, “Hayvanseverlerin fikirlerine de saygılıyım ama popülasyon o kadar çok arttı ki Türkiye’de ilk defa kendi imkanların dışında kısırlaştırma ihalesi açan belediyeyiz. Hayvanseverler, eğer çok istiyorlarsa, gerçekten çok istiyorlarsa onlar da elini taşın altına koysunlar. Biz de destek oluruz. Sahiplensinler. Sahipsiz hayvan olmaz. Ben bunu gönüllülere teslim edeceğim. Gerçekten sevenler gelsin. Masraflarını biz karşılayalım. Onlar da istedikleri gibi baksınlar, ilgilensinler” ifadelerini kullandı.

Sabiha Gökçen Havalimanı’nda Euro ile Satışa Geçildi: Türk topraklarında lira yok! Sabiha Gökçen Havalimanı’nda Euro ile Satışa Geçildi: Türk topraklarında lira yok!

BUTİK BARINAK

“Ben Avrupa’da hiçbir yerde sokakta sahipsiz hayvan görmedim. Hayvanseverler de yeni yaptığımız barınakta butik barınaklar yani bölümler yapmak suretiyle gönüllülerin maliyetini bizim karşılamamız kaydıyla gelip oralarda bakmalarını istiyorum. Çünkü hayvanseverlerin butik barınak talepleri de var.”

"BUTÜN TÜRKİYE AYNI DURUMDA"

Başkan Yavaş, “Bu popülasyonla başka türlü baş etmek mümkün değil. Ben bunu daha önce söyledim. Muhalif çevreler çaresizliğini ilan etti. Bütün Türkiye aynı durumda. Bütün büyük kentler aynı durumda. Gelin hep beraber toparlayalım bu işi. Sanıyorum bununla ilgili meclisten de bir kanun çıkacak. Çünkü popülasyon çok çok arttı. Ne kadar kısırlaştırırsanız kısırlaştırın. Şu aşamada önü alınmayacak gibi görünmüyor” diyerek açıklamasını sonlandırdı.

Muhabir: Haber Bülteni