CHP’de Genel Kurul krizi: Erdoğan'ı ayakta karşılama tartışması partiyi ikiye böldü! CHP’de Genel Kurul krizi: Erdoğan'ı ayakta karşılama tartışması partiyi ikiye böldü!

Sonuçlara göre, Mansur Yavaş yüzde 30,6 ile en çok tercih edilen isim olurken, onu yüzde 18,7 ile Ekrem İmamoğlu izledi.


Özgür Özel ise yüzde 3,7 oy aldı. Katılımcıların yüzde 5,6’sı diğer adayları tercih ederken, yüzde 41,4’ü "Fikrim yok" yanıtını verdi.


CHP seçmenine bakıldığında, yüzde 37,6’sı Mansur Yavaş’ı, yüzde 33,7’si Ekrem İmamoğlu’nu ve yüzde 3,9’u Özgür Özel’i aday olarak görmek istiyor.


Araştırmada bir diğer kritik soru ise "Muhalefet ortak aday üzerinde anlaşamazsa tercihiniz ne olur?" oldu. Buna göre, Mansur Yavaş yüzde 36,2 oy alarak ilk sırada yer alırken, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan yüzde 24,7, Ekrem İmamoğlu ise yüzde 20,9 oranında destek aldı. Kararsızlar ve "Hiçbiri" diyenlerin oranı yüzde 17,3 olarak kaydedildi.


Anket sonuçlarına göre, muhalefetin ortak aday üzerinde anlaşamaması durumunda CHP seçmeninin yüzde 50,2’si Mansur Yavaş’ı, tercih ediyor. Bu veriler, Yavaş'ın muhalefet tabanında güçlü bir destek bulduğunu ve olası bir adaylık durumunda dikkat çeken bir figür olduğunu gösteriyor.

Muhabir: Haber Bülteni