Mansur Yavaş, Halk TV'de İsmail Saymaz’ın sorularını yanıtlarken, Şaban Sevinç'in iddialarını yalanladı. Saymaz, programda konuyla ilgili olarak "Sevinç, CHP'nin Ekrem İmamoğlu'nu Cumhurbaşkanı, Mansur Yavaş'ı ve bir kadın siyasetçiyi de Cumhurbaşkanı Yardımcısı olarak belirleyeceği bir formül üzerinde çalıştığını iddia etti. Bu konuyu Yavaş'a sordum" şeklinde konuştu.

Yavaş ise Sevinç'in iddialarına şu şekilde cevap verdi:

İYİ Parti'de İstifalar Yağmur Gibi: Parti İçindeki Gerginlik Tırmanıyor İYİ Parti'de İstifalar Yağmur Gibi: Parti İçindeki Gerginlik Tırmanıyor

"Bizim böyle bir şeyden bilgimiz yok. Herhalde bilgimiz olması gerekir değil mi? Partinin kuralları, genel başkanın açıklamaları belli... Kimmiş bu beş kişi; açıklamaları lazım. Beş kişi mi karar veriyor? CHP yüzyılı aşmış bir parti... Nasıl karar alacağı belli! Kuralları belli. Şaban (Şaban Sevinç) herhalde bir görev üstlendi kendi kendine. Partiyi karıştırmak için elinden geleni yapıyor. Öyle anlaşılıyor. Başka diyecek bir şey yok."

"Parti Ne Karar Alırsa Ona Uyacağız"

Yavaş, Tüzük Kurultayı'na katılacağını da belirtti. "Kurultayı izleyeceğim. Şu anda parti ne karar alırsa ona uyacağız" diyen Yavaş, belediye başkanı olarak kendisinin bir öneri getirmeyeceğini söyledi ve ekledi: "Parti kurulları kendi kararlarını alacaklar."

Geçen hafta gerçekleşen Kılıçdaroğlu-İmamoğlu görüşmesi hakkında da konuşan Yavaş, şöyle dedi:

"Herkesin birbiriyle görüşmesi lazım. Basın üzerinden görüşmek tabii ki partiye zarar vermekten başka bir yere gitmez. Diyaloğun sürmesi lazım" 

"Partiyi Karıştırmak İçin Spekülasyonlar Yapılıyor"

Mansur Yavaş, Şaban Sevinç'in açıklamalarının, partiyi karıştırma amacı taşıdığını belirterek, CHP'nin nasıl karar aldığı ve kurallarının net olduğunu ifade etti. "CHP, yüzyılı aşkın bir geçmişe sahip bir parti ve karar alma süreçleri nettir. Beş kişinin bir araya gelip karar alması söz konusu olamaz" diyerek, partinin demokratik süreçlerine vurgu yaptı.

Muhabir: Haber Bülteni