Asayiş

Manyas'ta kurallara uymayan motorlulara ceza yağdı

Türkiye genelinde ve Balıkesir'in Manyas ilçesinde yaşanan yaralamalı ve ölümlü trafik kazalarına sebep olan motosiklet ve motorlu bisikletlerle ilgili mücadele başlatıldı. Kurallar uymayan sürücülere 317 bin 363 TL idari para cezası kesildi.

Abone Ol

Kurallara uymayan motorlulara ceza

Türkiye genelinde ve Balıkesir'in Manyas ilçesinde yaşanan yaralamalı ve ölümlü trafik kazalarına karışan motosiklet ve motorlu bisikletlerle ilgili mücadele başlatıldı.
Motosiklet ve motorlu bisiklet sayısındaki artış sebebiyle Manyas İlçe Emniyet Amirliği Trafik Tescil ve Denetleme Büro Amirliği personeli tarafından 15 Eylül 2024 tarihinden bu yana gerçekleştirilen özel denetimlerde, toplamda 167 motosiklet ve motorlu bisiklet kontrol edildi. Bu denetimler sonucunda 172 cezai işlem uygulanarak toplamda 317 bin 363 TL idari para cezası kesildi.
Yetkililer, cezaların büyük bir kısmının sürücülerin koruma başlığı (kask) kullanmaması gerekçesiyle verildiğini aktardı ve vatandaşları kask takma konusunda ikaz etti. Denetimlerin aynı yoğunlukla devam edeceğini belirten yetkililer, motosiklet ve motorlu bisiklet sürücülerinin gerekli tedbirleri almaları gerektiğini, aksi takdirde cezai yaptırımların süreceğini aktardı.