Eğitim

Marmaris'teki üniversite öğrencilerine turizm oteli gibi KYK yurdu

Muğla'nın Marmaris ilçesinde üniversite öğrencilerinin uzun yıllardır yaşadığı yurt sorunu, Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın aldığı önemli bir kararla çözüme kavuştu. İlçede bulunan beş yıldızlı bir otel, bakanlık tarafından satın alınarak öğrencilere hizmet verecek bir KYK yurduna dönüştürüldü. Bu adım, özellikle ev kiralarının yüksek olduğu Marmaris'te öğrencilerin barınma sorununa büyük bir rahatlama getirdi.

Abone Ol

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi'ne bağlı Marmaris Turizm Meslek Yüksek Okulu ve Marmaris Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulu’nda öğrenim gören yaklaşık 2 bin 100 öğrenci için hayata geçirilen bu proje, İçmeler Mahallesi'nde yer alan otelin KYK yurduna dönüştürülmesiyle gerçeğe dönüştü.

Modern imkanlarla donatılmış yurt, 1 Eylül'den itibaren turizm oteli olarak hizmet vermeyi bırakarak 15 Eylül'den itibaren öğrencilere kapılarını açacak.

Doğa ile İç İçe Bir Yurt

5 bin metrekareden fazla bir alana sahip olan İçmeler KYK Yurdu, doğa ile iç içe bir konumda bulunuyor. 2 bloktan oluşan yurtta, her blokta 200 öğrenci konaklayabilecek.

Yurdun bir bloğu kız öğrencilere, diğer bloğu ise erkek öğrencilere ayrıldı. Ayrıca, yurt içerisinde kapalı ve açık alan yemekhanesi, kamera sistemi ve sosyal alanlar gibi birçok modern özellik de bulunuyor.

Kaymakam Kaya'dan Önemli Açıklamalar

Marmaris Kaymakamı Nurullah Kaya, ilçede üniversite öğrencilerinin barınma sorununu çözmek için yıllardır çalışmalar yapıldığını belirterek, "Uzun süredir öğrencilerimizin barınma sorunlarıyla uğraşıyoruz. Gençlik ve Spor Bakanlığımız, bu sorunu çözmek adına önemli bir adım atarak ilçemizdeki bir oteli KYK yurduna dönüştürdü. 1 Eylül'den itibaren yurdumuz kullanıma açılacak ve 15 Eylül itibarıyla öğrencilerimizi ağırlamaya başlayacağız. Bu süreçte emeği geçen herkese teşekkür ediyorum." dedi.

Yurt, Sadece Öğrenciler İçin Değil

Kaymakam Kaya, KYK yurdunun sadece öğrenciler için değil, aynı zamanda yaz aylarında üniversite gençliğinin tatil ihtiyaçlarına ve emeklilere de hizmet vereceğini belirtti. Ayrıca, bakanlığın hizmet içi eğitimleri için de ideal bir yer olduğunu vurgulayan Kaya, "Asıl önceliğimiz eğitim süreci içinde gençlerimizi en iyi şekilde ağırlamak." ifadelerini kullandı.