Ekonomik Krizin Kurbanı: 125 Yıllık Pastane Kapanıyor! Ekonomik Krizin Kurbanı: 125 Yıllık Pastane Kapanıyor!

ABD'li fast food zinciri McDonald's'ın Instagram hesabı, bir grup hacker tarafından ele geçirildi. Hackerlar, hesap üzerinden tanıttıkları kripto token ile büyük bir mali kazanç sağladı. Tanıtımın hemen ardından token'ın piyasa değeri 100 bin dolardan 20 milyon dolara yükseldi.

Pazar Değeri Hızla Yükseldi

McDonald's'ın 5 milyondan fazla takipçisi bulunan Instagram hesabında yapılan kripto para tanıtımı, kısa sürede büyük bir ilgi gördü. Ancak, bu hack olayı fark edildikten sonra kullanıcılar token'larını satmaya başladı ve değer 1 milyon doların altına düştü.

700 Bin Dolar Toplandı ve Aşağılayıcı İçerikler Paylaşıldı

Hacker grubunun, McDonald's'ın Instagram biyografisine "Solana'daki 700.000 dolar için teşekkür ederim" notunu düştüğü ve Afrika kökenliler için aşağılayıcı ifadelerle Hindistan bayrağının kullanıldığı belirtildi. Bu içerikler, kullanıcılar tarafından hızla fark edildi ve tepkilere yol açtı.

McDonald's Yetkilisinden Özür Mesajı

McDonald's, olayla ilgili resmi bir açıklama yapmazken, The Sun'a konuşan bir yetkili, yaşananlardan dolayı özür diledi. Yetkili, "Sosyal medya hesabımızı etkileyen münferit olayın farkındayız. Hesaptaki sorunu çözdük. Bu sürede paylaşılan saldırgan dil için takipçilerimizden özür dileriz" şeklinde açıklamada bulundu.

Muhabir: Haber Bülteni