Kim Kimdir Nereli

MEB Bakan Yardımcısı Değişti: Bilal Macit kimdir?

14 Eylül 2024 tarihli Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanlığı atama kararıyla, Milli Eğitim Bakanlığı'nda önemli bir değişiklik gerçekleşti. Bakan Yardımcısı Kemal Şamlıoğlu görevden alınırken, yerine Muhammet Bilal Macit atandı.

Abone Ol

Resmi Gazete kararının yayımlanması sonrası gözler yeni koltuğa ısınmış pusuda bekliyor. Peki, Bilal Macit kimdir? Bilal Macit nerede okudu?

BİLAL MACİT KİMDİR?

Muhammet Bilal Macit, 11 Eylül 1984 tarihinde İstanbul'da doğdu. Eğitim hayatına Kartal Anadolu İmam Hatip Lisesi'nde başladıktan sonra, liseyi Beşiktaş Atatürk Anadolu Lisesi'nde tamamladı. Lisans eğitimini Sabancı Üniversitesi'nde Toplumsal ve Siyasal Bilimler programında burslu olarak gerçekleştirdi ve 2008 yılında mezun oldu. Ayrıca, Boston Üniversitesi'nde Avrupa Politikaları ve Medya ile Siyaset İlişkileri üzerine dersler aldı.

Üniversite yıllarında aktif olarak öğrenci temsilciliği başkanlığı yaptı ve çeşitli öğrenci kulüplerinde görev aldı. Yüksek lisans eğitimine Brunel Üniversitesi'nde İşletme üzerine başladı ve sonrasında King’s College London Üniversitesi'nde Kamu Politikaları üzerine ikinci yüksek lisansını 2010 yılında tamamladı. Doktora çalışmalarını İstanbul Üniversitesi'nde Siyasal Bilgiler Fakültesi Uluslararası İlişkiler bölümünde sürdürdü.

Muhammet Bilal Macit, kariyerine özel sektörde başladı ve Türk Hava Yolları'nda görev aldı. Siyasi kariyerine 12 Haziran 2011 seçimlerinde 24. Dönem İstanbul Milletvekili olarak TBMM'de başladı ve TBMM Başkanlık Divanı Üyeliği ile Nüfus Kalkınma Grubu üyeliği yaptı. Ayrıca, Teknopark İstanbul'da 2016-2018 yılları arasında Genel Müdür olarak görev yaptı. Son olarak, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Ar-Ge Teşvikleri Genel Müdürü olarak görev yapıyordu.

İleri düzeyde İngilizce bilen Bilal Macit, evli ve yeni görevinde Milli Eğitim Bakanlığı'na katkıda bulunması bekleniyor.