MEB yaz tatili süresi kısalıyor iddialarına cevap verdi!

MEB, yaz tatilinin 20 gün kısaltılacağı ve ders saatlerinde değişiklik yapılacağı iddialarını yalanladı. Bakanlık, bu tür haberlerin gerçeği yansıtmadığını açıkladı.

İBRAHİM GÖKDEMİR
İBRAHİM GÖKDEMİR
Editör
Yayınlanma
Güncelleme
39 Gösterim
1 Dk Okunma Süresi

Milyonlarca öğrenci yaz tatilinin tadını çıkarırken dikkat çeken bir iddia ortaya atıldı. Buna göre, Milli Eğitim Bakanlığı'nın yaz tatili süresini 20 gün kısaltmayı planladığı öne sürüldü. Ayrıca, ders saatlerine ilişkin değişikliklerin de bakanlığın gündeminde olduğu iddia edildi.

Yaz Tatilinin Kısalacağı İddia Edildi

Ancak dolaşıma sokulan bu iki durumun da gerçek olmadığı kısa sürede ortaya çıktı. Milli Eğitim Bakanlığı, yaz tatili süresinin kısaltılacağına yönelik iddiaları yalanladı. Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, konuyla alakalı bazı internet siteleri ve sosyal medya hesaplarında haberlerin dolaştığı belirtilerek, böyle bir kararın veya açıklamanın olmadığı, haberlerin gerçeği yansıtmadığı aktarıldı.

Bakanlık açıklamasında, "Yaz tatili süresinin kısaltılacağı ve ders saatlerinde değişiklik yapılacağına dair haberler gerçeği yansıtmamaktadır. Öğrencilerimiz ve velilerimiz bu tür spekülasyonlara itibar etmemelidir" denildi.

Milli Eğitim Bakanlığı'nın konuyla ilgili açıklaması şu şekilde:

"Bazı internet siteleri ve sosyal medya hesaplarında; yaz tatili süresinin 20 gün kadar kısaltılacağı ve 2025-2026 eğitim öğretim yılından itibaren geçerli olacağı şeklinde haberler dolaşıyor. Böyle bir kararımız veya açıklamamız olmadı, haberler gerçeği yansıtmıyor."

2024-2025 eğitim öğretim yılı takvimi şu şekilde olacak:

1. Dönem ara tatil: 11-15 Kasım 2024

Başkent Üniversitesi'nden Uluslararası Ortopedi ve Travmatoloji Konferansı Başkent Üniversitesi'nden Uluslararası Ortopedi ve Travmatoloji Konferansı

Sömestr tatili: 20 Ocak 2025 – 31 Ocak 2025

2. Dönem ara tatil: 31 Mart 2025 – 4 Nisan 2025

Yaz tatili başlangıcı: 9 Eylül 2024

Yaz tatili bitişi: 20 Haziran 2025.

Muhabir: Haber Bülteni
Editör Hakkında
Yorumlar