Ümit Uysal kimdir? Nereli? Ümit Uysal kimdir? Nereli?

TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi'nin özel hayatı merak konusu oldu. Vatandaşlar Mehmet Büyükekşi'nin eşinin kim olduğunu merak edip sık sık aratmaya başladı . Peki, Mehmet Büyükekşi eşi kimdir? Mehmet Büyükekşi çocukları kim? Detayları haberimizde bulabilirsiniz?

MEHMET BÜYÜKEKŞİ KİMDİR, NERELİDİR?

Mehmet Büyükekşi, 10 Mayıs 1961 tarihinde Gaziantep'te doğdu. Eğitim hayatını tamamladıktan sonra 1984 yılında Yıldız Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesinden mezun oldu. Kariyerine çeşitli banka ve vakıflarda yönetim kurulu üyeliği yaparak başlayan Büyükekşi, aynı zamanda Türk Hava Yolları'nda da yönetim deneyimleri kazandı.

Spor yöneticiliğine olan ilgisiyle öne çıkan Mehmet Büyükekşi, 2008 yılından beri Galatasaray kongre üyesi olarak aktif rol almaktadır. 2019 yılında Gaziantep FK'nin başkanlığına seçilen Büyükekşi, kulübün yönetiminde önemli adımlar atmış ve 2021 yılına kadar görev yapmıştır.

Türkiye Futbol Federasyonu'nda (TFF) ise önemli bir döneme imza atan Büyükekşi, Nihat Özdemir'in istifası sonrasında 2022 yılında başkanlık için adaylığını açıklamış ve tüzük gereği tek aday olarak seçime girmiştir. 16 Haziran 2022 tarihinde yapılan seçimde 36. TFF Başkanı olarak göreve başlayan Büyükekşi, bir yıl süreyle başkanlık yapmıştır. 2023 yılında yapılan yeni seçimde ise 4 yıllık bir süre için yeniden başkanlığa seçilmiştir.

Büyükekşi'nin başkanlık döneminde A Milli Futbol Takımı, önemli başarılar elde etmiştir. 2022-23 UEFA Uluslar C Ligi'nde grup birincisi olarak B Ligi'ne yükselen Milli Takım, 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası elemelerinde de lider olarak finallere katılma hakkı elde etmiştir. Ayrıca Büyükekşi döneminde Türkiye, 2032 Avrupa Futbol Şampiyonası'na İtalya ile ortak ev sahipliği yapacak şekilde seçilmiştir.

Mehmet Büyükekşi, Türk futbolunda ve spor yöneticiliğindeki tecrübesiyle dikkat çeken bir isim olarak ön plana çıkmaktadır.

MEHMET BÜYÜKEKŞİ EŞİ KİMDİR?

Mehmet Büyükekşi'nin eşi Zehra Büyükekşi'dir. Çiftin 3 tane çocuğu vardır.

Muhabir: Haber Bülteni