Eski Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, sosyal medya hesabından CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır'ı hedef alan bir tweet attı. Tweetinde, Ömer Özkök ve Hikmet Genç'in LGBT konusunda Deniz Yücel ve Ali Mahir Başarır'ı eleştirdiğini belirten Gökçek, "CHP'nin çelişkisini öyle güzel ortaya koymuşlar ki..." ifadelerini kullandı.

AK Parti Adana Milletvekili Ahmet Zenbilci istifa etti: 'Bir adli soruşturmada oğlumun da adının geçtiğini öğrenmiş bulunmaktayım' AK Parti Adana Milletvekili Ahmet Zenbilci istifa etti: 'Bir adli soruşturmada oğlumun da adının geçtiğini öğrenmiş bulunmaktayım'

Gökçek'in bu paylaşımı, sosyal medyada geniş yankı uyandırdı ve tartışmalara neden oldu.

Ali Mahir Başarır'dan Sert Yanıt: "Haysiyetsiz Adam!"

Ali Mahir Başarır, Melih Gökçek'in bu eleştirilerine kayıtsız kalmayarak sert bir dille yanıt verdi. Başarır, Gökçek'i ahlak ve onurdan bahsetmekle eleştirirken, Gökçek'in Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu (SHÇEK) dönemindeki yolsuzluk iddialarını gündeme getirdi.

Başarır, Gökçek'in SHÇEK Genel Müdürü olduğu dönemde yapılan yolsuzlukların yanı sıra, çocukların yurt dışına satışına ilişkin iddialara da adının karıştığını ifade etti. Başarır, Gökçek'e şu sözlerle yüklendi:

"Şahsıma, ailemize iftiralarda bulunan haysiyetsiz adam! Ahlaktan, onurdan bahseden İ.Melih Gökçek, sen önce Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu’ndayken (SHÇEK) yaptığın yolsuzlukların hesabını ver! Sen öyle utanmaz bir insansın ki yetimlerin, devletin koruması altında olan çocukların ayakkabı ihalelerinde yolsuzluk yapan, çocukların ayakkabısına dahi göz koyan birisin! 

Yolsuzluk ve Görev Kötüye Kullanma İddiaları

Başarır, açıklamasında Gökçek'i ahlak bekçisi olmakla suçlarken, SHÇEK'te görev yaptığı dönemde kamu zararına yol açtığını ve yolsuzluk davalarında yargılandığını öne sürdü.

Ayrıca, Gökçek'in görevde olduğu dönemde masum insanları sürgüne yollayıp, akrabalarını işe aldırdığını iddia etti. Başarır, bu suçlamalarla birlikte Gökçek'in Devlet Güvenlik Mahkemesi tarafından gözaltına alındığını da hatırlattı:

"Ahlak bekçisi İ. Melih Gökçek, SHÇEK’de görev yaparken masum insanları sürgüne yollayıp, akrabalarını işe dolduran birisin. Sen ihalelerde fazla para ödeyerek kamuyu zarara uğratan, yolsuzluktan yargılanan, Devlet Güvenlik Mahkemesi’nce gözaltına alınan birisin İ. Melih Gökçek. Sen SHÇEK Genel Müdürüyken "yurt dışına 29 çocuğun satışı" iddialarına adı karışmış birisin. Allah'tan korkmaz, kuldan utanmazsın İ." Melih Gökçek!"

Melih Gökçek'ten Mahkeme Resti

Ali Mahir Başarır'ın ağır suçlamaları karşısında Melih Gökçek de sessiz kalmadı. Gökçek, Başarır'a yönelik mahkemeye başvuracağını belirterek, şu ifadeleri kullandı:

"Ali Mahir, seni mahkemeye veriyorum. Bu iddialarını ispat edeceksin. İspat edemezsen şerefsizliği kabul eder misin?"

Gökçek'in açıklaması, tartışmanın hukuki boyuta taşınacağının sinyallerini verdi.

Muhabir: Hacer Koca