Domates yüklü bir kamyonun hafif ticari araca çarpması sonucu yaşanan kazada, kamyon sürücüsü hayatını kaybederken, diğer sürücü ise ağır yaralandı. Kazanın nedenine ilişkin görüntülerde, kamyonun freni patladığı için hızla ilerlediği ve virajı alamayarak şerit ihlali yaptığı anlaşıldı.

Uzman Çavuş beylik tabancasıyla intihar etti! Uzman Çavuş beylik tabancasıyla intihar etti!

Kaza Nasıl Gerçekleşti?

Kazanın, Mersin Erdemli-Karaman Ayrancı yolunun Kayacı mevkiinde, 3 gün önce gece saatlerinde gerçekleştiği belirtildi. Edinilen bilgilere göre, M.K. yönetimindeki 42 AJR 721 plakalı kamyon, Erdemli istikametinde seyir halindeyken sürücüsünün kontrolünü kaybetmesiyle karşı yönden gelen Soner Çölkesen idaresindeki 33 PD 573 plakalı hafif ticari araca çarptı. Şiddetli çarpışma sonucunda kamyon yoldan çıkarak parçalandı ve şarampole devrildi. Kazayı gören vatandaşlar durumu hemen yetkililere bildirerek, olay yerine sağlık, itfaiye ve jandarma ekiplerinin sevk edilmesini sağladı. Olay yerinde yapılan incelemelerde, hafif ticari aracın sürücüsü Çölkesen'in aracında sıkışarak hayatını kaybettiği tespit edildi. Kamyon sürücüsü ise ağır yaralı olarak araçtan çıkarılıp hastaneye kaldırıldı.

Kaza Anının Şok Edici Görüntüleri

Kazaya ait görüntüler, olaya şahit olan bir aracın içindekiler tarafından cep telefonu kamerasıyla kaydedildi. Görüntülerde, kamyonun freni patladığı için kontrolsüz bir şekilde ilerlediği, virajı alamadığı ve sağ tekerlerinin havaya kalkarak karşı şeritteki hafif ticari araca çarptığı anlar net bir şekilde görüldü. Çarpışmanın ardından kamyonun parçalara ayrılarak şarampole devrildiği de görüntülerde yer aldı.

Kazadan sağ kurtulan kamyon sürücüsünün hastanede tedavisinin devam ettiği öğrenildi. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.

Kaynak: İHA