Dünyaca ünlü eski futbolcu Mesut Özil'in camii temizlerken çekilen görüntüleri, sosyal medyada geniş yankı uyandırdı. Özil'in bu hareketi, Sivas'taki İstiklal Alperen Futbol Kulübü'nde oynayan genç sporcuları da harekete geçirdi. Mahallelerindeki camiyi temizlemek için kulüp başkanlarına başvuran gençler, bu isteklerine olumlu yanıt aldı. Ellerine temizlik malzemelerini alan genç futbolcular, Mescidi Aksa Camii'nin temizliğini gerçekleştirdi.

"Mesut Özil Ağabeyimizden Esinlendik"

İstiklal Alperen Futbol Kulübü Başkanı Mustafa Şimşek, genç sporcuların Mesut Özil'in videosundan esinlenerek bu çalışmayı yaptıklarını belirtti. Şimşek, "Çocuklarımız Mesut Özil'in camii temizlediği videoyu görmüşler. Bu durum onları çok etkilemiş ve bana gelerek, 'Biz de mahallemizin camisini temizlemek istiyoruz' dediler. Bu duyarlılıklarından dolayı çok mutlu oldum ve onları destekledim. Bundan sonra her hafta bir camiyi temizlemeye devam edeceğiz," dedi.

Yeşilçam efsanesi Filiz Akın yeniden hastaneye kaldırıldı! Son fotoğrafı sevenlerini üzdü! Yeşilçam efsanesi Filiz Akın yeniden hastaneye kaldırıldı! Son fotoğrafı sevenlerini üzdü!

Mesut Özil'e Davet

İstiklal Alperen Spor Kulübü'nün stoper oyuncusu Muhammet Karakız, Mesut Özil'i Sivas'a davet ederek, "Mesut ağabeyimizi burada görmek isteriz. Onun yaptığı bu güzel davranıştan ilham aldık ve biz de mahallemizde benzer bir çalışma yaptık. Diğer spor kulüplerinin de bu tür etkinlikler yapmasını bekliyoruz," ifadelerini kullandı.

"Temizlik Yaparken Mutluyuz"

Kulüp oyuncularından Hüseyin Mert Güler ise, "Mesut Özil ağabeyimizin camii süpürürken çekilen videosunu izledik ve biz de onu örnek alarak camiyi temizledik. İbadet alanlarının temizliği hepimizin sorumluluğunda. Böyle büyük bir futbolcunun örnek davranışı bizleri çok mutlu etti," dedi.

Kaynak: İHA