Yılın en iyi meteor yağmurlarından biri olarak kabul edilen Perseid meteor yağmurunu seyretmek isteyenler için önemli bir fırsat doğdu.

Çankaya Belediyesi, 12 Ağustos Pazartesi gününden 13 Ağustos Salı gününe kadar gece boyunca zirveye ulaşacak olan Perseid meteor yağmurunu seyretmek isteyenler için, Ahlatlıbel’de bir organizasyon düzenliyor.

iPhone 16 Serisinde Wi-Fi 7 Performansı Sınırlı mı? Apple'ın Kısıtlamaları Tartışma Yarattı iPhone 16 Serisinde Wi-Fi 7 Performansı Sınırlı mı? Apple'ın Kısıtlamaları Tartışma Yarattı

Çankaya Belediyesi, Ankaralıları gökyüzünde parlayan yıldızların altında Perseid Meteor Yağmurunun büyüleyici dansını izlemeye davet etti.

Bu akşam saat 22.00’den itibaren Ahlatlıbel’de anlatımlı meteor seyri etkinliği gerçekleştirilecek.

Perseid meteor yağmuru, her yıl yazın ortasında görülen bir meteor yağmur. Bu olay, Perseus takımyıldızı yönünden gökyüzüne düşen meteorların oluşturduğu etkileyici bir ışık şovuna yol açıyor.

Perseid meteor yağmuru, Swift-Tuttle Kuyruklu Yıldızı’nın yörüngesinden gelen toz ve partiküllerin Dünya’nın atmosferine girmesiyle oluşuyor. Bu partiküller, atmosferle çarpıştıklarında yanar ve gökyüzünde ışık izleri bırakıyor. Bu ışık izlerine “kuyruklu yıldız” olarak adlandırılan meteorlar deniyor.

Bilim insanlarına göre Perseid meteor yağmurunun en net gözlemleneceği an 13 Ağustos Salı sabahı saat 04:00 civarı.

Muhabir: Hacer Koca