Gençlerin eğitim, sanat, kültür ve bilimsel faaliyetlerine katkı sunmak için çeşitli projeler geliştiren Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) İcathane projesiyle geleceğin teknoloji liderlerini yetiştirmek amacıyla öğrencilere çeşitli eğitimler veriyor.

İCATHANE PROJESİ NEDİR?

36 hafta boyunca devam eden eğitimlerden oluşan İcathane projesinden ortaokul ve lise öğrencileri ücretsiz bir şekilde faydalanabiliyor. Proje kapsamında öğrenciler Kodlama, Endüstriyel Tasarım, Robotik atölyelerine sırasıyla katılıp, eğitim sonunda temel seviyede; mobil uygulama geliştirme, bilgisayar programı yazma, 3 boyutlu tasarım ve üretim, elektronik devre tasarlama ve robotik sistem tasarlama yetenekleri kazanıyor.

G Z Iq J Er X Y A Ak Tmd

Ayrıca bir senelik eğitimini tamamlayan öğrenciler bir sonraki sene proje ve robot yarışmalarına katılacak şekilde İcathane’de çalışmalarına devam edip sertifika almaya hak kazanarak, yurt içi ve yurt dışından katılan yaklaşık 500 farklı öğrenci ile model uçak, sanal gerçeklik, 3d yazıcılar, elektronik, robotik alanlarında atölye çalışması yapan İcathane; faaliyete başladığı günden beri TEKNOFEST’te sibernetik, mekanik, elektronik, Cezeri Makineleri, Da Vinci Mekanizmaları üzerine 100 binden fazla katılımcıya bu alanlarda eğitimler ve “workshoplar” düzenleyerek teknoloji-bilim tarihi farkındalığı oluşturuyor.

SON BAŞVURU TARİHİNİ KAÇIRMAYIN!

İcathane Akademi’ye başvurmak ve bilimsel çalışmalarını geliştirmek isteyen öğrenciler 12 Ekim’e kadar TÜGVA’nın internet sayfasından başvurularını yaparak akademiye kayıtlarını yaptırabilecek.

G Z Iq J C T W I A A Jf8

Silisyumda Gömülü Nano-Yapılar İmal Edildi Silisyumda Gömülü Nano-Yapılar İmal Edildi

Muhabir: Fatma Doğanay