Meteoroloji Genel Müdürlüğü, ülkenin kuzey, iç ve doğu kesimlerinde hava durumunun parçalı ve yer yer çok bulutlu olacağını belirtti. Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu’nun kuzeyi, Edirne, Kırklareli, Bolu, Karabük, Ordu ve Hakkâri çevreleri ile Van’ın kuzey ve doğu kesimlerinde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların beklendiği bildirildi. Bu kapsamda, özellikle Doğu Karadeniz kıyıları, Artvin, Kars ve Ardahan çevreleri ile Erzurum’un kuzey ve doğu ilçelerinde yağışların yerel olarak kuvvetli olacağı tahmin ediliyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 8 ilde sarı kodlu alarm vererek, vatandaşları olası sel, su baskını, yağış anında kuvvetli rüzgâr ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olmaları konusunda uyardı. Sarı kodla uyarılan iller; Ağrı, Erzurum, Kars, Trabzon, Artvin, Giresun, Rize ve Ardahan olarak açıklandı.

"Gerçek hayat hikayesi" denilmişti: Baby Reindeer dizisi hakkında şok karar! "Gerçek hayat hikayesi" denilmişti: Baby Reindeer dizisi hakkında şok karar!

Rüzgâr Uyarısı:

Rüzgârın genellikle kuzeyli, Akdeniz kıyıları ve Güneydoğu Anadolu'da güney ve batı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette eseceği; Marmara’nın güneybatısı, Kuzey Ege, Orta Karadeniz’in iç kesimleri ile İç Anadolu’nun doğusunda ise kuzeyli yönlerden kuvvetli (40-60 km/sa) olacağı tahmin ediliyor. Bu nedenle, vatandaşların rüzgârın kuvvetli estiği bölgelerde dikkatli olmaları gerektiği vurgulandı.

Bölgelere Göre Hava Durumu:

Marmara: Az bulutlu, zamanla parçalı ve yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra Edirne ve Kırklareli çevreleri ile İstanbul’un kuzeybatısında yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı.

Ege: Az bulutlu ve açık, iç kesimlerinin yer yer parçalı bulutlu.

Akdeniz: Az bulutlu ve açık, doğusunun iç kesimlerinin yer yer parçalı bulutlu.

İç Anadolu: Parçalı ve az bulutlu.

Batı Karadeniz: Parçalı ve az bulutlu, zamanla iç kesimlerinin yer yer çok bulutlu.

Orta ve Doğu Karadeniz: Parçalı ve çok bulutlu, Doğu Karadeniz ile Ordu çevrelerinde yerel kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı.

Doğu Anadolu: Parçalı ve az bulutlu, kuzey ve doğusunun yer yer çok bulutlu, bölgenin kuzey kesimleri ve Hakkâri çevreleri ile Van’ın doğu ilçelerinde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı.

Güneydoğu Anadolu: Az bulutlu ve açık.

Muhabir: Haber Bülteni