Kim Kimdir Nereli

Metin Alper kimdir? Metin Alper şimdi ne yapıyor?

Trabzon'un eski Emniyet Müdürü Metin Alper, görev yaptığı dönemde ve sonrasında merak konusu olmaya devam ediyor. Metin Alper'in kariyeri ve emeklilik süreci hakkında bilgi sahibi olmak için okumaya devam edin...

Abone Ol

Trabzon'un eski Emniyet Müdürü Metin Alper, görev yaptığı dönemde ve sonrasında merak konusu olmaya devam ediyor. Metin Alper'in kariyeri ve emeklilik süreci hakkında bilgi sahibi olmak için okumaya devam edin...

Metin Alper Kimdir?

Metin Alper, 1992 yılında Polis Akademisi'nden Komiser Yardımcısı olarak mezun oldu. Mezuniyetinin hemen ardından 20. Dönem İç Güvenlik ve Özel Harekat Kursu'nu tamamlayarak Ardahan'da Özel Harekat Şube Müdür Vekili olarak göreve başladı. Gaziantep ve Osmaniye'de de Özel Harekat Şube Müdürlüğü görevlerinde bulundu.

Yurtdışı Görevleri 

1999 yılında Misyon Koruma Sınavını kazanarak T.C. Bişkek Büyükelçiliği'nde ataşe olarak görev yaptı. 2010 yılında Birleşmiş Milletler Doğu-Timor misyonuna katıldı ve burada Türk Polis Kontenjanı'nda 1.5 yıl süreyle görev yaptı. 2013 yılında ise Afganistan-Kabil'de NATO-ISAF misyonunda 8 ay süreyle NATO Komutanı Orgeneral Joseph Dunford’un Polis Danışmanlığı görevini üstlendi.

Metin Alper Emniyet Müdürü

2016 yılında Adıyaman İl Emniyet Müdürü olarak atanmasının ardından, 2019 yılında Trabzon İl Emniyet Müdürü olarak görevlendirildi. Bu dönemde, Danıştay'ın Öğrenci Andı'nın okullarda okunmasına son verilmesi kararının ardından Trabzon Emniyet Müdürlüğü'nün sosyal medya hesabından yapılan bir paylaşım büyük tartışmalara yol açtı. Bu paylaşımda bir operasyonda ele geçirilen mermilerle "Andımız" yazılmıştı. Bu olay, "Andımız Olayı" olarak bilinmektedir.

Metin Alper Nereye Atandı

Metin Alper, 7 Temmuz 2021 tarihinde Cumhurbaşkanı kararnamesiyle Trabzon İl Emniyet Müdürlüğü'nden Sudan'a İçişleri Bakan Müşaviri olarak atanmıştı. Sudan'da ataşe olarak görev yapan Alper, daha sonra emekliliğe ayrıldı. Ekran Haber'in edindiği bilgilere göre, Metin Alper'in yeni görev yeri İstanbul Büyükşehir Belediyesi olacak ve burada Zabıta Daire Başkanlığı görevine getirileceği öğrenildi.

Andımız Olayı Nedir?

Andımız olayı, Danıştay'ın Öğrenci Andı'nı kaldırdığı dönemde yapılan bir operasyonda ele geçirilen malzemelerin sergilendiği standın üstüne mermiler ile yazılan "Andımız" yazısının Trabzon Emniyet Müdürlüğü'nün sosyal medya hesabından paylaşılmasıyla gündeme gelmiştir. Bu olay, Metin Alper'in Sudan'a atanması ile birlikte tartışmaları da beraberinde getirmiştir.