Spor

Mike Tyson ve Jake Paul’un boks maçı ne zaman yapılacak? İşte yeni tarih…

Mike Tyson ve Jake Paul arasında yapılacak olan boks maçı, spor dünyasının gündeminde yer almaya devam ediyor. Efsanevi Dünya Ağır Siklet Boks Şampiyonu Mike Tyson ile ünlü Youtuber ve dövüşçü Jake Paul'un ringde karşılaşacağı maç, sağlık sorunları nedeniyle ertelenmişti. Peki, yeni tarih belli oldu mu? İşte detaylar…

Abone Ol

Efsanevi Dünya Ağır Siklet Boks Şampiyonu Mike Tyson ile ünlü Youtuber ve dövüşçü Jake Paul'un ringde karşılaşacağı büyük maçın, başlangıçta 20 Temmuz'da yapılması planlanmıştı. Ancak, Tyson'ın sağlık sorunları nedeniyle maç ileri bir tarihe ertelendi. Spor severler şimdi bu heyecan verici müsabakanın ne zaman gerçekleşeceğini merak ediyor. Peki, Mike Tyson ve Jake Paul boks maçı ne zaman yapılacak?

MİKE TYSON-JAKE PAUL MAÇI YENİ TARİHİ

Mike Tyson ile Jake Paul arasındaki beklenen boks maçı, 15 Kasım'da gerçekleştirilecek. Bu nefes kesici müsabaka, NFL Dallas Cowboys'un sahasında yapılacak ve Netflix üzerinden canlı olarak yayınlanacak.

MÜSABAKA ERTELENMİŞTİ

Başlangıçta 20 Temmuz 2024'te Arlington, Teksas'taki AT&T Stadyumu'nda yapılması planlanan Mike Tyson-Jake Paul boks maçı, Tyson'ın antrenman yapamaması nedeniyle ertelendi. Tyson, Jake Paul'a hitaben yaptığı açıklamada şöyle dedi:

"Destekleri ve anlayışları için dünya çapındaki tüm hayranlarıma teşekkür etmek istiyorum. Ne yazık ki ülserimin şiddetlenmesi nedeniyle doktorum bana dinlenmem ve iyileşmem için antrenmanlarımı birkaç hafta hafifletmem tavsiyesinde bulundu. Vücudum genel olarak 1990'lardan bu yana olduğundan daha iyi durumda ve yakında tam antrenman programıma geri döneceğim. Jake Paul, bu sana biraz zaman kazandırmış olabilir ama sonunda yine de nakavt olacaksın ve boksun tamamen dışında kalacaksın. Herkese teşekkür ediyorum ve bu yılın sonlarında unutulmaz bir performans sergilemek için sabırsızlanıyorum"

MAÇIN KURALLARI NASIL?

Bu heyecan verici boks maçının kuralları da açıklandı. Müsabaka, dövüşçülerin rakiplerini nakavt etmelerine izin verecek şekilde düzenlenecek. Maç, 2 dakikalık sekiz turdan oluşacak ve bu süre, dövüşçülere stratejilerini uygulama ve rakiplerini analiz etme şansı tanıyacak. Dövüşçüler, 14 oz ağırlığında eldiven kullanacak ve başlık kullanmayacaklar.