Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan 20 bin öğretmen atama süreci devam ederken, engelli öğretmen atamalarıyla ilgili beklentiler de artıyor. Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, engelli öğretmen atamaları konusunda önemli açıklamalarda bulundu.

Dünyanın en etkili 44 bilim adamı Hacettepe’de Dünyanın en etkili 44 bilim adamı Hacettepe’de

ENGELLİ ÖĞRETMEN ATAMALARI NASIL İLERLİYOR?

Bakan Yusuf Tekin, engelli öğretmen atama sürecine dair yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"Malum engelli arkadaşlarımızın atanmasıyla ilgili süreci Aile ve Sosyal Bakanlığı yürütüyor. Onlar kendilerine verilen kadro sayısını bakanlıklar arasında bölüştürüyorlar. Bize de tahsiste bulunacaklar. O süreç tamamlanınca engelli arkadaşlarımızla ilgili atama sürecini duyururuz. Oradan sayı bekliyoruz."

ENGELLİ ÖĞRETMEN ATAMASI İÇİN BEKLENEN KADRO VE BRANŞLAR

Engelli öğretmen atamaları için gerekli kadro ve branşların yakın zamanda ilan edilmesi bekleniyor. Başvuru kılavuzu yayınlandıktan sonra, atama kontenjanları ve kadrolar açıklanacak. Adaylar, bu bilgiler doğrultusunda başvurularını gerçekleştirebilecekler.

BAŞVURULARIN YAPILMASINA İLİŞKİN DETAYLAR

Engelli öğretmen ataması başvuruları, Milli Eğitim Bakanlığı'nın "http://mebbis.meb.gov.tr" veya "http://personel.meb.gov.tr" adreslerinde yer alan başvuru formu doldurularak yapılacak. Başvurular, adayların belirlediği bir il ya da ilçe milli eğitim müdürlüğünce onaylanacak.

Muhabir: Haber Bülteni