KKTC’de ADAMEP eğitimi devam ediyor KKTC’de ADAMEP eğitimi devam ediyor

 Bu yıl, ilkokula yeni kayıt yaptıran öğrencilerin şubeleri ve öğretmenleri 28-30 Ağustos tarihlerinde kura yöntemiyle tespit edilecek.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, ilkokula kaydı yapılan öğrencilerin şubeleri ve öğretmenlerinin e-Okul üzerinden kura yöntemiyle belirleneceği duyuruldu. Ortaokul 5. sınıf öğrencileri için de aynı sistem geçerli olacak.

Değişiklik Yapmak İsteyen Veliler İçin Süreç

Yapılan değişiklikler doğrultusunda, şube değişikliği taleplerinde bulunan veliler, yazılı talepte bulunabilecek. Bu talepler, rehberlik servisinin hazırlayacağı gerekçeli görüş raporu doğrultusunda, okul yönetimince bir defaya mahsus olarak değerlendirilebilecek.

Milli Eğitim Bakanlığı, ilgili valiliklere konuya dair gerekli tedbirlerin alınması için yazı gönderdi. Yazıda, “İlkokul ve ortaokul kademesinde, öğrencilerin şubelerinin e-Okul sistemi üzerinden belirleneceği ve şube değişikliği taleplerinin rehberlik servisinin raporu ile değerlendirilerek okul yönetimince yapılabileceği” vurgulandı.

İlkokul ve Ortaokul Şube Belirleme Süreci

İlkokul 1. sınıf ve ortaokul 5. sınıf öğrencilerinin şube ve öğretmen belirleme süreci, Milli Eğitim Bakanlığı İlkokul 1. Sınıf Şubeleri ile Sınıf Öğretmenlerinin ve Ortaokul 5. Sınıf Şubelerinin e-Okul Üzerinden Belirlenmesine İlişkin Yönerge” doğrultusunda yürütülecek.

Bu yeni düzenleme ile birlikte, öğrenci yerleştirme süreci daha şeffaf ve düzenli bir hale getirilecek. Veliler ve öğrenciler, e-Okul sistemi üzerinden şube ve öğretmen bilgilerini takip edebilecekler.

Muhabir: Haber Bülteni