Parti genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında Çayır, 22 yıldır devam eden Erdoğan hükümetini eleştirdi. Çayır, hükümetin performansını değerlendirirken, "Adalet konusunda karneniz eksi, ekonomi ise daha kötü durumda. En yüksek puanı ise nepotizm ve lüks harcamalardan aldınız" şeklinde konuştu.

MHP Ankara İl Başkanı Alparslan Doğan’a Ziyaretler Devam Ediyor MHP Ankara İl Başkanı Alparslan Doğan’a Ziyaretler Devam Ediyor

Çayır, Erdoğan'ın tekrar aday olmayı planladığını belirterek, "22 yıl yetmemiş gibi, şimdi de 26-27 yıla uzatma niyetindesiniz. Ancak artık bu ülkenin umudu değilsiniz, varlığınız milletin omzunda ağır bir yük. Erken seçime gidin, bu millete en büyük iyiliği yapmış olursunuz" dedi.

"22 YILLIK YÖNETİMİNİZ ÜLKEYİ DARBOĞAZA SOKTU"

Üniversite sınav sonuçlarının açıklanmasının ardından öğrencilerin yaşadığı barınma sorunlarına dikkat çeken Çayır, hükümete sert eleştiriler yöneltti. "Öğrenciler, kazandıkları üniversitelere gitmek istiyor ancak barınacak yer bulamıyorlar. 1+1 evler bile 20 bin lira. Ailelerin gelirleri yetmiyor. Üniversite öğrencileri ve aileleri zor kararlar almak zorunda kalıyor. 22 yıllık yönetiminiz, ülkeyi darboğaza soktu" ifadelerini kullandı.

"BU YASAKÇI ZİHNİYETLE HİÇBİR YERA VARAMAZSINIZ"

Çayır, ayrıca bir Youtube kanalında yapılan sokak röportajında Instagram yasakları hakkında konuşan bir kadının tutuklanmasına da değindi. "22 yıl boyunca yasakları kaldıracağınızı söylediniz ama bizi daha fazla yasakla boğdunuz. Vatandaşın düşüncesini ifade etmesinden korkuyorsunuz. Bu yasakçı zihniyetle bir yere varamazsınız. Adalet, herkes için geçerli olmalı" diyerek hükümeti eleştirdi.

Muhabir: Haber Bülteni