Ekonomi

Milyonlar bu haberi bekliyordu! Doğal gaz desteği geri mi geliyor?

Doğal gaz desteğinin sona ermesiyle birlikte zam yapılacak mı sorusu gündemdeyken, dar gelirli vatandaşlara yönelik yeni bir doğal gaz desteği planı ortaya çıktı. Hazırlanan torba yasalardan birine göre dar gelirliye doğal gaz desteği gelmesi planlanıyor. Böylece dar gelirli vatandaşlar, faturasının belli bir kısmını ödeyecek.

Abone Ol

Devlet, dar gelirli vatandaşların doğal gaz faturalarının bir kısmını karşılayacak yeni bir düzenlemeye hazırlanıyor. Mayıs ayı başında sona eren 25 metreküplük doğal gaz desteğinin ardından, doğal gaz fiyatlarına zam yapılıp yapılmayacağı merakla beklenirken, yeni torba yasada dar gelirliye yönelik düşük doğal gaz faturası desteği planlanıyor. Bu düzenleme, dar gelirli vatandaşların fatura yükünü hafifletmeyi hedefliyor.

FATURA DESTEĞİ HERKESİ KAPSIYOR MU?

Kulislerde konuşulanlara göre, bu destek kapsamında yüksek gelirli vatandaşlar doğal gaz faturalarının tamamını öderken, dar gelirli vatandaşlardan faturanın belirli bir miktarı, örneğin yüzde 30'u talep edilecek. Geri kalan tutar ise devlet tarafından karşılanacak. Bu destek, dar gelirli vatandaşların kış aylarında rahat bir nefes almasını sağlayacak.

ÖZEL BİR ÇALIŞMA YAPILMASI BEKLENİYOR

Gelir gruplarının hangi kriterlere göre belirleneceği konusunda özel bir çalışma yapılacak. Bu düzenlemenin tüm detayları ise ilerleyen günlerde netlik kazanacak. Yetkililer, destekten faydalanacak kişilerin doğru belirlenmesi için titiz bir çalışma yürüteceklerini belirtiyorlar.

Dar gelirli vatandaşlara yönelik doğal gaz desteği yeniden gündemde. Yeni torba yasada planlanan düzenleme, dar gelirli vatandaşların doğal gaz faturalarının bir kısmını ödeyerek, geri kalan tutarın devlet tarafından karşılanmasını öngörüyor. Bu yeni destek planının detayları ve uygulama şekli önümüzdeki günlerde netlik kazanacak.