Dünyayı şaşkına çeviren olay: Mağarada 188 yaşında bir adam bulundu! Dünyayı şaşkına çeviren olay: Mağarada 188 yaşında bir adam bulundu!

Ünlü sanatçı Sezen Aksu, Beyoğlu Belediye Başkanlığı adına aradığını iddia eden bir dolandırıcı tarafından kandırıldı. Sanat dünyasında 'Minik Serçe' olarak tanınan Aksu, kimsesiz çocuklar yararına yapıldığı söylenen sahte bir bağış kampanyasına 220 bin TL aktardı. Olay, sanatçının dikkatli asistanının durumu fark etmesi ve Beyoğlu Belediyesi ile iletişime geçmesi sonucu ortaya çıktı.

ASİSTANI ŞÜPHELENDİ

Posta gazetesinin haberine göre, dolandırıcı Sezen Aksu'dan bağış adı altında para talep etti ve sanatçı, bu isteği iyiniyetle kabul ederek toplamda 420 bin TL'lik anlaşmanın ilk kısmı olarak 220 bin TL'yi dolandırıcının hesabına gönderdi. Ancak Aksu'nun asistanı, Beyoğlu Belediyesi ile temasa geçtiğinde böyle bir kampanyanın olmadığı bilgisini aldı ve hemen durumu Aksu'ya iletti.

Sezen Aksu, durumu öğrenir öğrenmez vakit kaybetmeden dolandırıcı hakkında şikayetçi oldu. Asistanı ise olayla ilgili tanık olarak ifade verdi.

Muhabir: Haber Bülteni