Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT), Irak'ın Süleymaniye bölgesinde gerçekleştirdiği operasyonla PKK/KCK'nın sözde Toplumsal Alan sorumluları Berfin Roj kod adlı Caize Selber ile Tekoşin Dilgeş kod adlı Emine Ulaş'ı etkisiz hale getirdi. MİT, istihbarat ağı aracılığıyla iki teröristin son olarak Süleymaniye kırsalındaki İran sınırındaki Pencevin bölgesinde faaliyet gösterdiklerini tespit etti.

Gülen'in ölümünden sonra FETÖ'de miras kavgası patlak verdi Gülen'in ölümünden sonra FETÖ'de miras kavgası patlak verdi

Güvenlik kaynaklarından edinilen bilgiye göre, yürütülen hassas çalışmalar sonucunda Berfin Roj ve Tekoşin Dilgeş'in, PKK/KCK'nın üst düzey yöneticileriyle yakın ilişki içinde olduğu belirlendi. Bu teröristlerin, bölge halkını "vergilendirme" adı altında haraca bağlayarak toplanan meblağı Türk güvenlik güçlerine yönelik saldırılarda kullanılacak kadro temininde ve örgüte lojistik destek sağlama amacıyla kullandıkları kaydedildi.

Ayrıca, bu iki teröristin, terör örgütüne katılım yapacak gençleri tespit ederek teşvik ettikleri, ideolojik propaganda ile manipüle ettikleri ve Türkiye'deki gençlik yapılanması mensuplarına eylem amaçlı talimatlar ilettikleri de belirlendi. 

Kaynak: İHA